Yalova Erzurumlular Dernek Başkanı İsmail Demir, Yalova Altınova Anadolu Erzurumlular Dernek Başkanı Ferman Durmaz ve Çiftlikköy Erzurumlular Dernek Başkanı Erdoğan Pasin ve yönetimlerinin ortak organizasyonu ile gerçekleşen ‘Erzurumlu Mümessil’ sineme filminin galasına, AK Parti Yalova İl Yönetim Kurulu Üyesi Kutluap Koyunlu, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Fettah Engin, Subaşı AK Parti İlçe Başkanı Serkan Gedik, Oyuncu-Yapımcı Murat Balkuş, Özel Atakent Hastanesi Orhangazi ve Gemlik Genel Müdürü Hakan Sezen, Orhangazi Erzurumlular Dernek Başkanı Durmuş Turan bir çok iş insanı ve Yalova’da yaşayan Erzurumlular katıldı.

Yalova Özdilek Cinetime sinemasının beş adet salonda, aynı anda gösterime giren ‘Erzurumlu Mümessil’ sinema filmi, Erzurumlu izleyiciler tarafından tam not aldı.  

‘Erzurumlu Mümessil’ filmin başrol oyuncusu Burak Bozdağ’a Erzurumlu hemşerileri gala da büyük ilgi gösterdiler.

Filmin seyri öncesi, Özdilek Cinetime sinema salonlarında hemşerileri ile bir araya gelen Bozdağ, kendilerini galada yalnız bırakmayan Erzurumlulara teşekkür etti.  

‘Erzurumlu Mümessil’ filmini hayranları ve Erzurumlu hemşerileriyle beraber izleyen Burak Bozdağ’a unutamayacağı bir gün yaşadı.

Durmaz, ‘’Bu yaz Yalova güzel olacak demiştik ya...’’

AK Parti’nin iftarına 3 bin kişi katıldı AK Parti’nin iftarına 3 bin kişi katıldı

Yalova Altınova Anadolu Erzurumlular Dernek Başkanı Ferman Durmaz filmin gösteriminin ardından yaptığı açıklamada; ‘’Bu yaz, Yalova güzel olacak’’ demiştik ya...

Yalova Erzurumlular Dernekleri olarak, başrolünü hemşerimiz Burak Bozdağ’ın oynadığı ''Erzurumlu Mümessil'' filminin galasını belki de Türkiye’de bir ilk olarak, Yalova Özdilek Cinetime salonlarının tümünü aynı seansta kapatarak; oyuncu, yönetmen, yapımcı kadrosu ile birlikte hemşerilerimizle birlikte filmi izledik.

Başarılı çalışma için film kadrosunu tebrik eder, bu muhteşem katılım için tüm hemşerilerimize ve halkımıza teşekkür ederiz.

Erzurum’a gitmeden Erzurum’u yaşadık. Özellikle gerek film setinde çalışan arkadaşlarımız olsun, gerek başrol oyuncumuz Burak Bozdağ olsun, oyuncularımız olsun sağ olsunlar bize güzel bir film hazırlamışlar, hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün de Yalova’da faaliyetleri olan Yalova Erzurum Dernekleri olarak bir aradayız, Erzurumlulardan oluşan sinemanın emektarlarını yalnız bırakmadık. Çok coşkulu ve güzel bir şekilde filmi izledik. Ayrıca, basın olarak davetimize katılım gösterdiniz, MEL-AY Medya Grup Ailesine de teşekkür ederim.’’ Dedi.

Demir, ‘’Her duyguyu yaşadık’’

Yalova Erzurumlular Dernek Başkanı İsmail Demir, ''Erzurumlu Mümessil'' filmi seyrinin ardından gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’Bir arada olup filmi izlememiz ayrı bir şerefti bizim için. Solumuzda ağlayanlar, sağımızda gülenlerde vardı. Bugün her duyguyu yaşadık.’’ Şeklinde düşüncesini paylaştı.

Pasin, ‘’Erzurumlular, sanatçılarına değer veriyor’’

Çiftlikköy Erzurumlular Dernek Başkanı Erdoğan Pasin, ‘’Daha önceden birtakım aksaklıklarda olsa artık biz sanatçılarımızın yanındayız. Onlar bizi yalnız bırakmadıkları gibi bizde onları yalnız bırakmıyoruz. Erzurum’u bilen biri olarak izlemek ayrı bir keyif veriyor. Filmde çekilen mekanları biliyorsanız o ayrı bir keyif veriyor. Güzel bir filmdi oyunculara yapımcılara değerli izleyicilere siz basına teşekkür ediyorum.’’ Açıklamasında bulundu.  

Yapımcısı Halil Karapınar’dan Teşekkür

‘Erzurumlu Mümessil’ filminin yapımcısı Halil Karapınar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Teşekkürler Yalova... Teşekkürler Ferman Durmaz Başkanım. Teşekkürler Burak Balkuş gardaşım.’’ Şeklinde yorum yaparak, kendilerine destek olan hemşerilerine minnettar olduğunu söyledi.  

Bozdağ, ‘’İlk defa Erzurumlular filmi çekildi’’

Bu proje boyunca çok eğlendik, ilk defa başından sonuna kadar Erzurumlular işlendi. Daha önce Erzurumlular filmi çekilmedi ama ara ara sahneler çekilmişti. Başından sonuna kadar Erzurumluların işlenmesi çekilmesi birinci ilkimizdi. İkinci ilkimiz ise komedi olması, Erzurum komedisi olmasıdır. Türk Sinemasında artı Erzurum ağzını biz kazandırmış bulunduk. Üçüncü ilkimiz ise Erzurumlu olup yıllarca sektörde olan oyuncu abilerim ilk defa kendi memleketlerinde, kendi içlerinde bir projede bulundu. Değerli oyuncular, yapım yönetmenimiz 1 yıllık bir süreçti biz sahada 1 ay çektik. Biz çok eğlendik. Yönetmenimiz Servet Aksoy’a ve çok kıymetli oyuncu arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum.

Bozdağ ‘’Hep ‘korona kör ola’ dedim’’

Biz filmi çekerken, dev bir kadro demiştik. 130 kişinin her biri bir kahramandır benim gözümde hiçbiri korkmadı salgın döneminde. Erzurum kırmızı bölgeler arasında 3. sırada iken biz Erzurum’a gittik. Bu filmi pandemi sürecinde çektik. Ben hep diyorum ‘korona kör ola’. Bizi her taraftan vurdu. Filmin öncesinde, film çekerken, film sonrasında, ama tüm zorluklara rağmen kazasız belasız filmi çektik. Bizim elimizde olmadan bir bekleme süreci yaşandı. Sinema işletmecilerinin geliri düştü, malum döviz kurları, elektrik faturaları malum geçim derdi, derken kötü bir süreçteyiz ama buna rağmen keyifliyiz ve 8,1 puan aldık. Yabancı yapımları ayırıp yerli yapımlar arasından 1. Sıraya koyuyoruz. Bugünde bizi burada ağırlayan Erzurumlu hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Muhteşem bir kalabalık iyi ki geldik, iyi ki buradayız herkese teşekkürler.