Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Polat, Çiftlikköy Erzurumlular Dernek Başkanı Erdoğan Pasin, geceye katılım sağlayan isimler oldu.

Durmaz, ‘’Büyüklerimizin hayırlı dualarını almayı özledik’’

Başkan Durmaz yaptığı açılış konuşmasında; ‘’Bu gece düzenlediğimiz davete gelerek bizlerle beraber olan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Pandemiden önce haftada en az 1 kere de olsa mutlaka büyüklerimizi derneğimizde ağırlar, hayırlı dualarını alırdık. Büyüklerimizi daha çok etkisi altına alan salgın, bizi birbirimizden 1.5 yıl uzaklaştırdı.

Son zamanlarda dostlarımızla, kardeşlerimizle, Erzurumlu aileler başta olmak üzere, ablalarımızdan uzak kaldık. Pandemi süreci boyunca etkinlik yapamadık. Derneğimizin kadınları, haklarını helal etsinler. Size söz veriyorum. Bundan sonra çok güzel ve yüksek katılımlı programlarda beraber olacağız. Bu gecenin yapılmasında büyük katkıları olan Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte güçlüyüz.’’  

Durmaz, ‘’İnsan ayırımı yapmadık’’

Konuşmasını, ‘’Değerli arkadaşlar, bizim derdimiz Altınova’dır, derdimiz tüm Türkiye’dir. Biz dernek olarak bir faaliyet yaparken, ‘İlla ki Erzurumlu olacak’’ diye şartlanmadık. Emin olun yardımlarda bulunduğumuz ihtiyaç sahiplerinin 500’e yakını değişik illerden ihtiyaç sahipleridir. Hiç insan ayırımı yapmadık. Biz, önce Altınovalıyız. Ondan sonra da Erzurumluyuz.

Durmaz, ‘’Salonlara sığmıyoruz’’

Bu gece Erzurum Ailesinin yarısını buraya çağırdım. Sosyal medyada böyle bir gece için herhangi bir duyurumuz olmadı. Sadece kendi yakınlarımızı bu etkinliğe davet ettik. Görüldüğü gibi bu salona sığmıyoruz. Bir de tüm hemşerilerimizi çağırsaydık, gerçekten bu salona sığmayacaktık. Ben bugün bu salonu dolduran Erzurumlu ailemle daha farklı etkinliklerde ve daha geniş salonlarda önemli kararlar almak istiyorum. Bu ihtiyacın, kısa bir zamanda diliminde çözüme kavuşacağına inanıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, Allah’a emanet ediyorum.’’ Şeklinde konuşmasını tamamladı.  

Başkan Durmaz’ın ardından sahne alan Aşık Vahyetin Tüylü, seslendirdiği türkülerle salonda Erzurum havası estirirken, Erzurum’un yerel sanatçısı Yaşar Aytan okuduğu birbirinden hareketli parçalarla geç saatlere kadar solunu dolduran Dadaşları eğlendirdi.