Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçedeki kasap ve marketlerin et ve tavuk reyonlarını denetledi Kontroller, esnaf ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla aralıksız sürdürecek.

“Kurallara uyalım”

Ramazan ayı ve sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte Covid-19 tedbirleri kapsamında işletmeleri “Dinamik Denetim Modeli “ile denetleyen Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği Ekipleri; vatandaşların, sağlıklı ve kurallara uygun gıda maddeleri tüketebilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak et ve tavuk reyonlarını denetleyen zabıta ekipleri; işletmeleri temizlik, ruhsat, hijyen kurallarına uygunluk ve ürün gramajı yönünden incelemedi. Ekipler, kasap ve marketlerin et ve tavuk reyonlarında çalışanları, maske, mesafe, temizlik ve eldiven kullanımı konusunda da uyardı.

Oral’dan teşekkür

Vatandaşın sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimizi sürdüreceğiz. Kurallara uyan ve halkın sağlığına önem veren esnafımıza da teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Esnaf denetimlerden memnun

Bu tür denetimlerin hem kendileri açısından hem de vatandaşın sağlığı açısından olumlu bulduklarını dile getiren esnaf ise, "Altınova Belediyemizin yapmış olduğu uygulamaları yerinde ve olumlu buluyoruz. Bu tür uygulamaların yapılmasını hem biz işletmeciler hem de tüketiciler için daha faydalı olacağına inanıyoruz" dediler.