Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "eTwinning" projelerinin Yalova’daki çalışmaları da artarak devam ediyor.

2018/2019 Eğitim Öğretim yılı sürecinde Yalovaİili genelinde İl Müdürlüğüne bağlı okullarda gerçekleştirilen projeler sonucunda 3 okul - Armutlu Vilayetler Birliği Hafize Sakız Anaokulu, Altınova Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz "eTwinning Okulu" olmaya hak kazandı.

Bu süreçte eTwinning projeleri uygulayan öğretmenler de kalite etiketleri ile ödüllendirildi. Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Meltem Akdeniz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Altınova Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Sınıf Öğretmenleri Hatice Yıldırım ve Emel Aksoy, Altınova Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Duygu Cingirt, Armutlu Vilayetler Birliği Hafize Sakız Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Özlem Engin, Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Meltem Akdeniz ve Termal Akköy İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Nazan Gül ise Ulusal Kalite Etiketleri ile ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ödüller ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgeler Covid 19 Salgın tedbirleri doğrultusunda hak sahiplerine verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan eTwinning İl Koordinatörü Mevlüt Erdem; "İl genelinde önceki yıllarda yapılan çalışmalara ek olarak geçen yıl birçok okulumuzdan öğretmenlerle birlikte çeşitli çalıştaylar gerçekleştirdik. Bunun sonuçlarını bu yıl alacağız. Her ne kadar 2020 ödül sahipleri belli olsa da henüz ödülleri tarafımıza ulaşmadığı için şimdiden ilgililere ödüllerini veremiyoruz. Ama şunu diyebilirim ki, geçen yıl 1 olan Avrupa Kalite etiketi sayımız 12'ye, 7 olan Ulusal Kalite Etiketi sayımız ise 41 çıkmıştır. Ayrıca geçen yıl 3 olan "eTwinning okulu" sayımız bu yıl 6 okulumuzun müracaat etme hakkı olarak artmıştır. Sonuç itibariyle tüm alanlarda ortalama % 757 artış göstererek ilimizdeki eTwinning projelerine kartopu etkisi yaratmış bulunmaktayız. Bu bakımdan öncelikle bizim koordinasyonumuzla çalıştaylara katılan çok kıymetli öğretmen arkadaşlarımıza ve projelerde azami gayret göstererek nitelikli proje yazan arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim." Dedi.

Yalova İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Badıllı, ödül dağıtım esnasında yaptığı konuşmasında; “Öğrencilerini zenginleştiren, okulunu hem Avrupa'da hem de Türkiye'de marka haline getiren, dönüştüren, yenilikçi, Yalova'mızın ve okulunun adını uluslararası platformlarda duyuran başta eTwinning il koordinatörümüz Mevlüt Erdem olmak üzere değerli idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu başarıdan dolayı teşekkür ederim.

Verilen her emeğin karşılığını almak mutluluk verici bir durum. Şu anda da böyle bir mutluluğu yaşıyoruz. Bu verilerden görülüyor ki doğru yoldayız. Bir önceki yıla göre % 757 artış gerçekten kolay değil. Bu mana da başta eTwinning il koordinatörümüz Mevlüt Erdem olmak üzere emeği geçen tüm okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Abdülaziz Yeniyol adına teşekkürlerimi sunuyorum." Şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Badıllı’nın konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi tarafından gönderilen ödüllerin dağıtımına geçildi. Belge dağıtımı ve fotoğraf çekimi pandemi kurallarına uygun bir ortamda gerçekleştirilerek katılımcılara teşekkür edildi.