Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerine karşı dün açıklanan Ekonomik Destek Paketi'ne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na tebrik!

Açıklamasının başında Koronavirüs salgını nedeniyle vefat eden vatandaşlara rahmet, ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı, tüm hastalara da acil şifalar dileyerek başlayan Erbakan Sağlık Bakanlığı'nın salgının önlenmesine yönelik çalışmasını tebrik etti; "Türkiye’de başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere, tüm devlet kurumları başından itibaren süreci titizlikle takip ediyorlar ve gerekli tedbirleri ivedilikle alıyorlar. Bu nedenle özellikle Sağlık Bakanlığımızı, toplum sağlığı konusundaki hassasiyetinden ve soğukkanlı, tedbirli yaklaşımından dolayı tebrik ediyoruz.  Sağlık Bakanlığımıza ve tüm sağlık personelimize bu çok önemli mücadelede Cenabı Allah’tan yardım diliyoruz" dedi.

Halkın ekonomik açıdan da mağdur olmaması önemli

Tüm dünyada virüsten etkilenen ülkelerde virüse karşı çalışmanın iki koldan yürütüldüğünü belirten Erbakan; “Devletler hem vatandaşının sağlığını korumak hem de sağlık tedbirleri nedeniyle ortaya çıkan sonuçlar sebebiyle halkın ekonomik açıdan mağdur olmaması için mücadele veriyor. Bizim ülkemizde de “Coronavirüs Krizi” zaten uzun zamandır piyasaları, toplumu en ağır şekilde etkileyen ekonomik krizin üstüne gelmiş durumdadır.  Konkordatoların, karşılıksız çeklerin, icra-iflas dosyalarının tavan yaptığı, diplomalı işsizler ordumuzun 1,3 milyon kişiyle silahlı kuvvetler ordumuzun neredeyse 3 misline çıktığı ülkemizde bir de bunların üstüne Coronavirüs kriziyle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla şu anda bizim durumumuz ekonomik olarak diğer pek çok ülkeden daha da sıkıntılıdır. Bu nedenle Türkiye’de Hükümet’in toplum sağlığı alanındaki etkili ve titiz mücadelesinin yanında, virüsün yol açtığı kriz sebebiyle ekonomik sıkıntısı daha da artan vatandaşlarımıza, çalışan kesime ve işverenlerimize de çok güçlü 'Ekonomik Destek Paketleri' ile en etkili şekilde destek olması da çok önemli bir zarurettir." değerlendirmesinde bulundu.

83 milyon için 'Bir Başlangıç Paketi” mesabesinde

Hükümet tarafından hazırlanan ve toplam hacmi 16 milyar dolar seviyesinde olan ‘Ekonomik Destek Paketi'nin beklentileri karşılamadığını ifade eden Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü; "Açıklanan destek paketi, 83 milyon nüfusa sahip ülkemiz için bir başlangıç paketi, bir ilk adım paketi olabilir ama, nüfusumuza ve ekonomik anlamda içinde bulunduğumuz şartlara bakıldığında, eksik bir destektir.  Almanya Hükümeti, “550 milyar euro” hacminde destek paketi açıklarken, Konya ovası kadar büyüklüğü olan, 17 milyon nüfuslu Hollanda’da Hükümet “100 milyar euro”luk destekte bulunacağını ilan ederken, Hollanda’nın toprak olarak 20 katı büyüklüğünde, nüfus olarak da 5 katı büyüklüğünde olan ülkemizde Hükümet’in açıkladığı “16 milyar dolarlık”lık destek paketi, oluşan beklentinin ve felaketin boyutlarının çok altında kalmış durumdadır. Türkiye’de turizm sektörünün geçen sezon elde ettiği gelirin “35 milyar dolar” seviyesinde olduğunu göz önünde bulundurursak, Hükümetin açıkladığı bu destek paketinin sadece turizm sektörünün bile kayıplarını karşılamaya yetmeyeceğini açıkça görmüş oluruz."

“Ekonomik Destek Paketi” revize edilsin çağrısı

Erbakan, "Uzun lafın kısası bu açıklanan paket ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır. Bu sebeple, Yeniden Refah Partisi olarak; Hükümet’in açıkladığı bu ekonomik destek paketinin tekrar gözden geçirilip, revize edilmesi veya ilave paketler açıklanması gerektiğini ve böylelikle vatandaşlarımıza, çalışan kesime ve işverenlerimize en azından “100 milyar dolar” hacminde bir desteğin sağlanması gerektiğini ifade ediyoruz. Devletimiz bu şekilde destek adımlarını atarsa, virüs krizinin ülkemiz üzerindeki olumsuz etkileriyle çok daha etkili bir mücadele yapılmış olur kanaatini taşıyoruz." dedi.