Yasemin Fazlaca basın açıklamasında şunları aktardı;

“Saygıdeğer Altınova Halkı, Bilindiği üzere 2 yıl önce yerel bir seçim yaşadık. Yerel seçimlerde iki kişiden biri partimizin adayı olan sayın Yasemin Fazlaca’ya eğilim gösterse de seçimi Sayın Metin Oral kazanmıştır. Bizler bu süreçte Belediye Başkanının icraatlarını kamuoyunu bilgilendirmek adına Meclis üyelerimiz aracılığıyla takipçisi olduk olmaya da devam edeceğiz.

“Oral Vaatlerinin %10 ‘nu dahi yapamadı”

Geçen bu 2 yıl boyunca Metin Oral Vaatlerinin %10 ‘nu dahi yapamamıştır. 46 Adet Projesini bizlere Seçim süresi boyunca Gezici araçlarla elinde mikrofonlarla mahalle mahalle dolaşarak anlamıştır, çay partileri vererek anlatmıştır, basın yoluyla anlatmıştır, sosyal medyayla anlatmıştır, katalog bastırarak anlatmıştır… Fakat bu vaatler seçim atmosferinden çıkar çıkmaz rafa kaldırılmıştır.

Maalesef biz de tüm Altınova Halkı gibi bu icraatların tek tek hayata geçmesini beklerken Metin Oral 4. dönemini yönettiği ilçede ‘1 Yılda Neler Yaptık’ başlığı altında aşağıdaki İcraatlarını paylaşmıştır...

“Reklam izlemek istemeyen kamuoyunda rahatsızlığa sebep oluyor”

Zaten asli görevi olan; park bahçe onarmak, maske dağıtmak, hasta bakımı sağlamak, ilaçlama yapmak, esnaf ziyareti yapmak, talep kaydı oluşturmak, caddeleri yıkamak, hayvanları beslemek, açılışlara katılmak, düğüne-cenazeye gitmek, belirli gün ve haftaları kutlamak, bozulan yollara yama yapmak gibi hizmetleri 18 yıldır sanki ilçede ilk defa yapılıyormuş gibi sürekli bunların reklamını izlemek istemeyen kamuoyunda da rahatsızlığa sebebiyet vermiştir.

“Toki Projesinin temelinde yeller esiyor”

Neredeyse 10 yıldır yılan hikayesine dönen ‘Pazar Yeri Projesi’ hala tamamlanamamıştır. Temelini 29 Ekim 2019 yılında atıyoruz dedikleri 4 Dönüm arazi üzerine yapılacak olan 60 dairelik Toki Projesinin temelinde yeller esmektedir. İlgili bakanlığın bütçesiyle yapılan Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ise Peyzajdan ibaret olup içinde ekilmiş bir adet dahi tıbbi bitki yoktur... Balıkçı Barınağı için girişimde dahi bulunulmamıştır. Ve en önemlisi, vaat edilen bunun gibi 46 projenin hiçbirisi belediyenin web sayfasında planlanan projeler kısmına dahi alınmamıştır.

Vaatlerin gerçekleşememesinin bir nedeni de belediyenin ağır SGK ve Vergi borçlarının yanı sıra Cari borçlarının da oldukça fazla olmasıdır. Bu borçları ödeyebilmek için Altınova’nın en değerli yerlerinin satılıyor olmasını da daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık...

Metin Oral bu 2 yıl içinde Altınova’yı tanıtmaktan çok kendi tanıtımını yapmayı tercih etmiştir.

“Oturduğu koltuğun ciddiyetine hiç de uygun değil”

Kendi kişisel sayfasındaki takipçi sayısını arttırmak ve reklam vermek için uğraşacağına ilçemizi kalkındırmaya ve sorunlarını çözmeye vakit harcarsa daha iyi olur. Sosyal medya fenomenlerinin yaptığı gibi çekilişle hediyeler dağıtmak, beğeni ve takipçi kazanmaya çalışmak Metin Oral’ın oturduğu koltuğun ciddiyetine hiç de uygun değildir. Belediye kaynaklarını Altınova’yı tanıtmak yerine Metin Oral’ın tanıtılmasına harcanması büyük tepkiye sebebiyet vermektedir. Metin Oralın kaybettiği halk desteğini geri kazanmak ve yapamadığı icraatlarını örtbas etmek için ileride Alışveriş sitelerinde indirim kodu verirse, gençlere takibe-takip ya da giyim-kuşam sitelerine link atarsa hiç şaşırmayalım... Oral’dan beklediğimiz sosyal medya fenomeni olması değil Belediye Başkanı olmasıdır.

“Belediye kaynaklarının ihtiyaç sahibi çocuklarımıza harcanması gerekir “

Bugün ilçemizde hala tablet ve interneti olmayan çocuklarımız varken Metin Oral’ın ‘Beni takip edin, tableti kapın’ çekilişleri yapması hiç uygun değildir. Bu tabletler Yalova’da ya da Karamürsel de hiç ihtiyacı olmayan bir takipçiye de çıkabilir... Belediye kaynaklarının kendi ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza harcanması gerekir.

Metin Oral çarşı-pazar gezmekten, esnafla kahvaltı yapmaktan, düğünlerden, ziyaretlerden maalesef vakit bulamadığı için belediye personeli kontrolsüz ve rahat davranmaktadır. Halkın ihtiyaçlarına ve sorunlarına cevap veremeyecek duruma gelmiş olan personel bugün git yarın gel mantığıyla vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.

“Oral’ın kuşlara verdiği değeri artık Altınova halkına da vermesi gerek”

Altınova’nın sorunlarından ve çözümlerinden tamimiyle kopmuş olan Metin Oral ilgili Bakanlıkların yapmış olduğu Kuş Gözlem Kulesi, Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi, Kuş Müzesi yatırımlarını kendi yapmış gibi reklam yapması halk tarafından karşılık bulmamaktadır. Metin Oral’ın  kuşlara verdiği değeri artık Altınova halkına da vermesi gerekmektedir.

İlçemizde yaşayan gençlerimizin büyük sorunları vardır yine kadın ve çocuklarımızın sosyal ihtiyaçları yıllardır göz ardı edilmiştir. Bu tür sorunların çözümlerini ivedilikle yerine getirmesini arzuladığımız bu yönetimin takipçisi ve yönlendiricisi olmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildirir saygılarımızı sunarız.”