Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ramazan ayı boyunca alışverişini daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için market, fırın, pastane ve unlu mamul üretim ve satış yerinde denetimlerini arttırdı. Ayrıca ekipler vatandaşların manevi duygularını istismar eden dilencileri ise sivil ekipler aracılığıyla kıskıvrak yakalıyor.

Fırın ve Marketler Denetlendi

Ramazan’da vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketimi açısından fırınlarda ekmek ile pide gramajı, un depoları, hamur ve ekmek imalatında kullanılan malzemelerin hijyenik olup, olmadığını inceledi. Ekipler marketlerde yapmış oldukları denetimlerde ise raflarda bulunan fiyat ve etiket kontrollerini kasalarda karşılaştırarak denetledi.

Okuma yazma öğrendiler, şimdi bilgisayar kursu istiyorlar Okuma yazma öğrendiler, şimdi bilgisayar kursu istiyorlar

Üzerinde Dolar ve Dirhem Çıktı

Fırın ve Market denetimlerinin yanında dilencilere yönelik uygulamalarına devam eden ekipler, yakaladıkları bir dilencinin üzerinde yapmış oldukları aramada toplam 753 Türk Lirası ile birlikte 100 (400 TL) Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi ve 24 (353 TL) Amerikan dolarını tespit etti. Yapılan üst araması sonrası tespit edilen miktar tutanakla teslim alındı.