Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Garden A.Ş. hakkında bir açıklamada bulundu. Yalova’nın bir çiçek şehri olduğunu ve öyle kalması gerektiğini belirten Çandır, şunları dile getirdi:

“Yalova'mızın ve ülkemizin en önde gelen süs bitkileri üretim merkezlerinin başında, Yalova'da faaliyet gösteren Garden A.Ş. Müessesesi gelmektedir. Mevsimlik çiçek, kesme çiçek, dış mekan süs bitkisi ve iç mekan saksılı süs bitkisi formlarında üretim yapan 41 farklı firmanın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan Garden A.Ş., bin küsur dönüm alanda, 2013 senesinden bugüne kadar, gerek oluşturduğu 1000'in üzerindeki istihdam, gerek ülke ekonomisine sağladığı katkı, ayrıca ARGE departmanları aracılığıyla ortaya konulan çeşitli formlar ile de bitki çeşitliliğinin arttırılması noktasında da son derece önemli bir üretim merkezi konumundadır. Ancak, Garden A.Ş Müessesesi, 2013 senesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile imzalanan arazi kullanım kira sözleşmesindeki fiyat artışı maddesine istinaden, maalesef faaliyet gösteremez hale gelmiştir.

2021 senesinde, toplam 3.558.000 TL kira ödemek durumunda kalan GARDEN A.Ş Müessesesi, sözleşmede yer alan üretici fiyat artışı maddesi sebebiyle %79,8'lik bir kira artışı ile karşı karşıyadır. Bu durumda, 2022 senesi için toplam kira bedeli, 6.401.000 TL olmaktadır ki, bu durumda işletmelerimiz, üretimi sürdürebilir olmaktan çıkmaktadır.

Sn. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Bey'in, Yalova İl Kongremiz esnasında da ziyaret ettiği Garden A.Ş Müessesesi, artan elektrik, asgari ücret, sera içi ısınma maliyetleri, gübre, ilaç giderleri sebebiyle zaten yeterince zor durumda iken, bir de TİGEM'in %79,8'lik kira artışı talebi kabul edilemez.

Sürdürülebilir bir Garden A.Ş. işletmesi için, başta Yalova Valisi Sn. Muammer Erol başta olmak üzere, tüm ilgilileri, tüm Yalova milletvekillerini, tüm siyasi partileri birlik olmaya ve Yalova için can damarı durumundaki Garden A.Ş. müessesesine destek olmaya, eldeki tüm imkanları kullanmaya davet ediyorum. Yalova bir çiçek şehridir ve öyle kalmalıdır.”