Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat yaptığı açıklamada bazı parti, sendika, oda ve dernek yönetimlerini uyardı.

Polat yaptığı açıklamada; ‘’Tam 27 yıl dan bu yanı gönüllü olarak kamu görevi yapan gazetelerin imtiyaz sahibi olarak artık bedavacılığa  ‘HAYIR’ diyorum.

Haber değeri taşıyan her türlü haberi; doğru, hızlı ve objektif olarak yayınlanması için kamu görevimizi gönüllük içinde her türlü maddi ve manevi fedakarlıkla yıllardır yapıyoruz.

Hiçbir meslekte olmayan başı boşluluğu medya sektöründe yıllardır yaşadık.

‘Yeni Medya Yasası’ ile artık gazeteciliğin de kriterlerinin belirlenmesi gerekliliğine inanıyoruz.

‘İnternet Habercilik Yasası’ ile dijital haberciliğin de 212 Basın Kanunu kapsamında icra edilmesi gerektiğini söylüyoruz.

Son zamanlarda özellikle, birçok kurum ve kuruluştan gelen tebrik ve kutlama metinlerinin haber yapılmasına karşıyız.

Tebrik, teşekkür ve kutlamaların; gazete, dergi, haber portalı, TV ve radyolarda belli ücretler karşılığı yapılması gerektiğine inanıyoruz.  

Tük Türkiye ve Yalova’da, özellikle yerel bazda yayın yapan gazete sahiplerine önerim, haber değeri taşımayan ilan olması gereken açıklamaları, ücreti karşılığı yapmaları olacaktır.  

Birçok kurum ve kuruluş, gazetecilerin ne şartlar altında çalıştığını bilmiyor. Bir editörün, bir muhabirin aylık masrafından haberdar olmayan, basın mensuplarının yayınları için harcadığı; kağıt, boya, mazot, kira, doğalgaz, elektrik, su, internet masraflarından bir haber davrananları uyaralım.’’ Şeklinde düşüncelerini açıkladı.