Yalova Gaziantepliler Derneği 4. Olağan Genel Kurulu, eski Merkez Cami İmamı ve 1999 yılı Kuran-ı Kerim Okumada Türkiye 1.’si Fatih Bilir Hocanın Kur’an tilaveti ile başladı.

Bilir’in Kur’an tilavetinin akabinde tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Gerçekleştirilen seçimin ardından Ahmet Çiçek geride bıraktığı iki dönemin ardından üçüncü kez Yalova Gaziantepliler Derneği Başkanlığına seçildi.

Başkan Ahmet Çiçek, Genel Kurulda yaptığı konuşmada amaçlarının Gaziantep Kültürünü Yalova’ya yansıtmak olduğunu söyledi. Gazianteplilerin vatan toprağına ve milletine bağlılığının altının çizen Başkan Çiçek, “Gaziantep gerçekten ülkesine ve milletine bağlı insanlardan oluşan bir il. Bunun örneği de 6317 şehit vererek ifade etmiş olan Gazi Antep, TBMM tarafından gazilik madalyasıyla ödüllendirilmiş tek şehirdir.

Biz, bu bilinçle yola çıkarak her türlü ayrılığın karşısında olduk. Yalova’da bizim, Hakkari’de bizim Çanakkale’de bizim...

Yalova’da ki derneğimizin tek amacı, sadece Gaziantep kültürünü Yalova’ya yansıtmak, Yalova’nın kültürünü Gazianteplilere tanıtmak, kardeşlik, birlik, beraberlik sağlamaktır” dedi.

Yalova Gaziantepliler Derneği’nin hasret duygusuyla oluşan bir oluşum olduğunu belirten Başkan Çiçek, Gaziantepliler Derneğinin bir dernek yerine ihtiyaç duyduğunu,en kısa zamanda bu sorunu çözmek için gerekli çalışmalara başlayacaklarını müjdeledi.

Diğer derneklerden çok farklı bir yapıda, Antep mutfağının lezzetlerinin her daim servis edileceği tarzında bir dernek lokali yapmak istediklerini belirten Başkan Çiçek, “Dünyada il adıyla anılan bir tek Gaziantep mutfağı mevcuttur. İtalyan mutfağı, Fransız mutfağı. Çin mutfağı vs. bunlar hep ülke adıyla anılan mutfaklardır. Bundan sonraki hedeflerimizden biri de Gaziantepli kadınların yapmış oldukları yöresel lezzetleri, tüm Yalova ve özellikle yaz aylarında ilimize gelen yerli ve yabancı turiste tanıtmaktır” dedi. Haber: Emre Özsoy