5 hafta süren eğitiminin ilk dersi Op. Dr. Derya Solmaz’ın katılımıyla gerçekleşti. Solmaz’ın anlatımıyla gebelik süreci ile ilgili konular ele alındı. 2.ders, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Hakan Cengiz ve Klinik Psikolog Neslihan Kızılkaya tarafından yapıldı. Gebelik süreci ve sonrasında yaşanan duygusal değişimler, doğum heyecanı stresi, doğum sonrası uykusuzluk ve yorgunluk ile ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.

3. ders, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Onur Balcı tarafından verildi. Balcı, yeni doğan bebek dönemi ve aşılar ile ilgili bilgileri katılımcılara aktardı. 4. ders Dermoklinik Dr. Yüksel Lafçı tarafından anlatıldı. Gebelik süreci ve sonrası doğru cilt bakımı ne olmalı? Gebelik çatlakları ve lekeleri önlenebilir mi? gibi soruların çözümleri anlatıldı. Eğitim, Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Filiz Ciğerim tarafından lohusalık dönemi ile ilgili bilgiler verilmesiyle son buldu.

“Etkinliklerin Devamını İstiyoruz”

Sertifika töreni öncesi konuşan anne adayı Sümeyye Köseler; “Kendi adıma 2. gebeliğim olmasına rağmen çok güzel tecrübeler edindiğimi düşünüyorum. Bence bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini öneriyoruz. Ben ve arkadaşlarım çok memnun kaldık. Bu organizasyonda emeği geçen başta Yalova Belediyesi’ne ve Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitimi Sosyal Medya Üzerinden Gördüm”

Yalova Üniversitesi’ne iki ödül birden Yalova Üniversitesi’ne iki ödül birden

Diğer bir anne adayı Kamile Kalabalık ise; “Gebelik okulumuzda 5 haftalık eğitim sürecinin sonuna geldik. Bu süreçte öğrendiğimiz bilgiler oldukça faydalıydı. Ben gebe değilim. Bir çocuğumda yok ama ilerde aday olabileceğim için bu organizasyonda yer aldım. Bu etkinliği sosyal medya üzerinden gördüm. Tüm doktorlarıma, belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerin devamını diliyorum. Biz taleplerimizi ilettik ilgileneceklerine olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda her anne veya adayı ‘Gebe Okulu’ndan mutlu bir şekilde ayrıldılar. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde yapılan sertifika töreninin ardından katılımcılar ve belediye yetkilileri toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.