14. Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan Şehit Ömer Faydalı Bulvarı üzerinde yapılan çalışmalar karayolları ile birlikte koordineli olarak yürütülüyor.  Trafik uygulamaları ilk olarak mevcutta bulunan sinyalizasyon sisteminin günümüz teknolojisine uygun olarak değiştirilmesiyle başladı. Kavşak üzerinde trafik düzenini sağlamak amacıyla geçici olarak yerleştirilen delinatörler (dubalar) sökülerek sert zemin orta refüj çalışması yapıldı. Bu çalışma esnasında mevcutta hatalı olan yaya geçitleri de yeniden planlandı.

“Öncelikli hedefimiz trafik düzenini oluşturmaktı”

Şehit Ömer Faydalı Bulvarı üzerindeki yaya geçitlerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehir içi trafiğin sağlıklı bir şekilde işlemesi için çalışmalar yaptık. Birçok noktada değişiklikler gerçekleştirdik. Şehit Ömer Faydalı Bulvarı da bunlardan bir tanesi. Trafiğin en hızlı şekilde akışını sağlayacak düzeni kurmak için uygulamalar yaptık. Bunu yaparken delinatör kullandık. Uygulama sağlıklı şekilde işlemeye başlayınca delinatörleri kaldırıp yerine beton zeminler koyarak orta refüjlerde peyzaj çalışmalarını başlattık. Öncelikli hedefimiz trafik düzenini oluşturmaktı bunu dabaşardık” dedi.

“Yaya geçitleri standartlara uygun değildi”

Açıklamalarını yaya geçitleri ile ilgili yapılan düzenlemelerle sürdüren Başkan Salman; “Bulvar üzerinde 2014 yılı öncesinde yapılan yaya geçitleri standartlar dışında çizilmişti. Trafik ışıklarının iç kısmına yapılan yaya geçidi nedeniyle yayalar araçların arasından (Tıpkı haberi yapan muhabir gibi) karşıya geçmek zorundaydı. Kavşak alanlarında sinyalizasyon direkleri çok geride olduğundan alanın boşaltılması için daha fazla koruma süresi verilmek zorunda kalınıyordu. Bu durum kavşak alanının araçlar tarafından boşaltılmasını geciktiriyordu. Bu durumların düzeltilmesi için kavşak noktaları sığınma cepleri sert zemin haline getirildi sinyal direkleri kavşak alanının küçültülmesi için öne alındı ve yaya geçitleri bu direklere uygun noktalara taşındı. Bu uygulama bulvar üzerinde Cumhuriyet Caddesi kavşağında, RDKM önü kavşağında, Yusuf Ziya İlköğretim Okulu kavşağında ve Kipa kavşağında yapıldı. Hatta Cumhuriyet Caddesi kavşağında 5 metre arayla konan iki geçitten bir tanesi iptal ederek halkımızın daha güvenli bir geçiş yapmalarını sağladık. 

“Amacı belli haberlerle karalamaya çalışıyorlar”

“Geçtiğimiz günlerde yandaş medya aracılığıyla yapılan tüm uygulamalar göz ardı edilerek eski yaya geçitleri haber yapıldı” diyen Başkan Vefa Salman; “Oysaki kamera açısını çok hafif çevirmiş olsalar yeni yapılmış yaya geçitlerini de çekmiş olacaklardı. Bu alanlardaki yol çizgileri özellikle çift kompenantlı yol çizgileri belli bir hava sıcaklığı ve belli bir asfalt kuruluğu istediğinden her an yapılabilecek bir uygulama değildir. Bu nedenle sanki yaya geçitleri unutulmuş ve bu konu önemsenmemiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılması tamamen siyasi bir durumdur. Haberin yapıldığı medya organı ve haberin kaynağı hangi amaçla bu haberin yapıldığını zaten açıkça göstermektedir. Onların zaten farklı bir haber üretmesini bekleyemeyiz. Yaya geçitlerinin yenilenmesi, orta refüj çalışmalarının yapılması vatandaşlarımızın can güvenliğin tehlikeye atmak için değil, arttırmak amacıyladır. Çalışmalar tamamlandığında bulvarın kazanacağı yeni görünüm ile tüm vatandaşlarımızın olumlu tepki göstereceğine eminiz” diye konuştu.