Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve yönetiminin mükemmel ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Seferüstün yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarına ağır eleştirilerde bulundu.   

İlk olarak açılış konuşması yapan Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır; ‘’Değerli basın mensupları. Pazartesi günü haftanın ilk günü. Günün ilk saatlerinde sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Heyecanını yaşıyoruz. Gelecek Partisi Genel Merkezi ile koordineli yürüttüğümüz, saha çalışmalarımızda bugün Genel Başkan Yardımcımız, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanımız Sayın Ayhan Seferüstün, Yalova Bölge Koordinatörü Cumali İçten, Gelecek Partisi Savunma Politikalarından Sorumlu Bölge Başkanı Profesör Doktor Salih Aynural ve Sakarya İl Başkanımız Fatih Sevindik sizlerle buluştuk.  

Çandır, ‘’Var gücümüzle çalışıyoruz’’

Ben kısaca Yalova ile ilgili çalışmalarımızdan bahsedip, hemen iki üç dakikalık bir konuşmayla topu değerli başkan yardımcılarıma atacağım. Malum, 4 Haziran itibariyle biz ilk kongremizi yapmıştık. O günden bugüne kadar, Yalova İl Teşkilatımız, her an her saniye sahada olmak için vatandaşımızın sıkıntılarıyla ilgilenebilmek için var gücüyle çalışıyor. Bunu da sizler değerli basın mensuplarımız yakinen şahitsiniz.

Gerek sivil toplum kuruluşları ziyaretlerimiz, dün bununla ilgili bir çalışma çıkardım hatta dosya hazırlamıştım. 70 civarında sivil toplum kuruluşunu ziyaret etmişiz. 4 Haziran’dan bugüne kadar. 2000 esnafımızı bizzat işyerinde ziyaret etmişiz. Bunlar dışında, özellikle geçtiğimiz günlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Eczacılık Bayramı, Tıp Bayramı gibi etkinliklerde 1000’e yakın çiçeği vatandaşımıza ulaştırmışız. Yani, bir yandan vatandaşımızın derdiyle uğraşırken, öte yandan da Gelecek Partisi olarak projelerimizi vatandaşımızla değerli basın mensuplarıyla paylaşıyoruz.

Çandır, ‘’Projelerimizi üç komisyon ile gerçekleştiriyoruz’’

Başkan Çandır çalışmalarımızı belli bir disiplin içinde yapma gayreti içindeyiz. Birincisi, Sağlık Komisyonumuzdur. Ayda bir kez toplanıp önerilerimizi açıklıyoruz. Yine bir diğeri, Turizm Komisyonudur. Yalova bir turizm şehri ise, Genel Başkanımız Sayın Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu’nun ifade ettiği gibi, ‘Yalova 4 T’ ile büyüyecek demişti. Bunlardan birisi de, turizmdi. Turizmle ilgili komisyonumuz çalışmalarını yürütüyor. Yalova’ya yönetenlere önerilerimizi sunmaya devam ediyoruz. Bir üçüncüsü de Tarım Komisyonudur. Yalova bir tarım şehridir diyoruz. Zaman içinde konu ile ilgili kamuoyuna önerilerimiz olacak. Bunu da, tarım komisyonumuz vasıtasıyla sizlerle paylaşacağız.

Yalova Geleceği bekliyor. ‘Gelecek Partisi’ni bekliyor.’ Bu noktada çalışmalarımız devam edecek. Benim Yalova ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar.’’ Şeklinde yapılan çalışmaları özetledi.

Seferüstün, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetledi

Gelecek Partisi, Genel Başkan Yardımcısı, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Seferüstün yaptığı açıklamada; ‘’Değerli İl Başkanım, değerli parti yöneticileri ve basın mensupları. Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bugün komşu bir olan Yalova’dayız. Yalova’yı Sakarya’dan ayırmıyoruz. Bir hafta önce de Sakarya’daydım. Bu hafta burada Yalova’dayız. Bir dahaki hafta da inşallah bir başka şehirde olacağız.

Seferüstün, ‘’Türkiye siyasetinde söz sahibi olacak bir konuma yükseldik’’

Bu ziyaretler bizim için de çok öğretici oluyor. Vatandaşımıza kendi görüşlerimizi anlatıyor, bu gezilerden son derece istifade ediyoruz. Gelecek Partisi kurulalı biliyorsunuz iki yıl oldu. Önümüzdeki süreçte de seçim gözüküyor. Bize, ‘bu süre zarfında teşkilat kuramazsınız’ demişlerdi. ‘Anadolu’ya yayılamazlar’ demişlerdi. ‘Yapılamaz denilenleri’ başardık. ‘Seçime girsinler bakalım’ dediler. Engellemelere rağmen seçime girebilecek teşkilatlanmayı tamamladık. Türkiye siyasetinde söz sahibi olacak bir konuma yükseldik. Çok kısa bir süre içerisinde siyasi tarihte ender olan harekettir.

Büyük bir parçadan koptuktan sonra kısa süre içerisinde ülke siyasetini belirleyen bir noktaya geldik.

Seferüstün ‘’Bütün krizlerin anası, ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir’’

‘Altılı Masa’ kurulmasında ve ilerleyişinde Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Sn. Ahmet Davutoğlu'nun büyük katkıları vardır.

‘Altılı Masa’ ilk toplantısını 12 Şubat 2022 de yaptı. Ardından da 28 Şubat'ta da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerimizi tüm Türkiye ile paylaştık. Türkiye de şu an yaşananlar, sadece ekonomi krizleri değildir. Siyasi, toplumsal, hukuk krizleri peş peşe geliyor. Bütün krizlerin anası, yönetim sistemi olan ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir.

Türkiye’nin ekonomik değerleri ile etik değerleri 2016'dan sonra, 2018'de bu sisteme geçildikten sonra  Türkiye'nin tüm değerleri değişti ve kötüye gitmiştir. Meselenin özüne inmemiz lazım. Meselenin ana gövdesinden başlamamız lazım. O bakımdan, sistemi değiştirecek bir adımla işe başlayalım dedik. Sivrisineklerle uğraşmaktansa önce bataklığı kurutmamız lazım. Bu kötülük üreten sistem olan ucube sistem gitmeli ve yerine Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelsin arzu ediyoruz.

Seferüstün ‘’Altı parti, farklı kaynaklardan besleniyor’’

Altı farklı parti bir araya geldi. Bu partilerin her biri farklı kaynaklardan besleniyor. Bu farklılıkların içerisinde sol düşüncede olan partiler var. Milliyetçiliği savunan partiler var. Muhafazakarları, liberalleri var. Türkiye’nin bütün toplum kesimlerine hitap eden altı parti var. Sistem olarak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem var.

Seferüstün ‘’İktidarın temel bir argümanı oy devşirmektir’’

İktidarın temel bir argümanı toplumsal olarak ülkeyi bölmektir. Toplumsal olarak bölmek bazı kesimleri ötekileştirmek sonra buralardan kolay oy devşirmek. Aslında ülkenin geleceği için yapılan en büyük kötülüklerden bir tanesi budur. Bu altı parti bir araya gelerek, aslında büyük bir toplumsal uzlaşmayı sağladı.

Daha değerli bu çalışmalarla, adım adım farklı alanlarda da görüşmeler yapılacak. Şu anda Ekonomik Komisyonu toplandı. Çalışmalarını yürütüyorlar ve önümüzdeki günlerde muhtemelen yine benzer bir şekilde raporlarını açıklayacaklar.

Seferüstün ‘’Altılı Masa, yol haritasını belirleyecek’’ 

Altılı Masa, önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritasını belirleyecek. Hangi ilkelerle adım atılacak, hangi vizyonla Türkiye'yi yönetilecek. Türkiye'de seçim kazanıldığında geçiş süreçleri nasıl olacak ve hangi periyotlarda geçecek. Bunları konuşup bir karara bağlayacaklar.

İktidar yeni bir Seçim Kanununda ısrarlı. Aslında tam da korkularının ve endişelerinin bir sonucu olarak hazırladılar bu kanununu. Bundan 4 yıl önce de aynı kanunu kendileri hazırlamıştı. İttifak Sistemini kendi getirmişlerdi.

İttifak Sistemi içerisinde oyların mecliste temsil edilmesi düzenlemesini kendileri getirmişlerdi. Şimdi seçimi kaybettiklerini gördükçe, oyunun kuralını değiştirmek istiyorlar.