Gençlik Merkezi kursiyerlerinin resim ve kaligrafi sergisi sizi bekliyor  

Yalova Engelsiz Kafede, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı haftası dolayısıyla resim ve kaligrafi sergisi açtı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı haftası dolayısıyla gerçekleşen serginin açılışını, Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu yaptı.

Gençlik Merkezinin düzenlemiş olduğu sergide eğitmen Cemal Bektaş gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’İsmet Paşa Mazlum Palabıyık Ortaokulunda resim ve teknoloji tasarım öğretmenliği yaptım. Tabi bunun dışında çeşitli kurumlarda kurslar verdim. Son 7 yılda öğretmenliğe devam ederken Gençlik Merkezinde kurslar verdim. Çeşitli kurslarda eğitim vermeme rağmen en uzun süreli Gençlik Merkezinde devam ettim. Daha önce, İç Anadolu Bölgesi Aksaray ilinde görev yaptım. 3-5 yıl Batı Karadeniz Karabük’te ortaokullarda görev yaptım. Tabi çalışma sürecinde öğrencilerimizi yarışmalar, resim, sergi gibi etkinliklerle sosyal etkinliklerle öğretmeye çalıştım.

Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor

Öğretmenliğimin 30. yılında henüz yeni emekli oldum. Zaman zaman çalışmalarımızdan dolayı onure edildik bundan çok mutlu oldum. Çalışmalarıma, sevgi ve heyecanla devam ediyorum.

Gençlik Merkezi sergimiz her öğretim yılı okullar açıldığında eğitim haftası takiben başlıyoruz. Milli bayram tatilleri dışında, ara tatillerde devam ediyoruz. Öğrencilerimiz genellikle 12-29 yaş arasında. Öğrenci olmak şartı ile geliyorlar. Çalışmalarımızı genellikle öğrencimizin yetenekleri doğrultusunda; resimde, kara kalem esas olmak üzere pastel boya, akrilik boya, yağlı boya vb. tekniklerde çalışmalar yapıyoruz. Çocuklar, kendilerini bu konularda ifade edip gelişim sağlıyorlar.

Yaptığımız çalışmaları öğretim yılı sonunda, haziran ayında belirlediğimiz tarihlerde sergiliyoruz. Tabi bazı milli bayramlarımızla ilgilide Cumhuriyet Bayramı, Çanakkale zaferi gibi milli bayramlarda da ara sergiler yapıyoruz, etkinliklere katılıyoruz.

Şu anda Gençlik Haftası nedeni ile 19 Mayıs konulu yaptığımız çalışmaları sergiliyoruz. Bu sergiyi öğrencilerimiz ile gerçekleştiriyoruz. Yapılan çalışmaları velilerimizle ve halkımızla paylaşıyoruz. Protokolle açılışı yapılıyor, sayın valimiz, belediye başkanımızla yapılıyor.  

Bu çalışmaları yaparken, Yalova Gençlik Spor İl Müdürlüğü, bizlere çok destek oluyor. Çalışma ortamı, atölye ortamı, malzeme konusunda da ellerinden geldiği kadar destek oluyorlar.

Severek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle, Koronavirüs döneminde kesintiye uğramıştı çalışmalarımız ama şimdi çok daha büyük bir heves ve heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bir daha böyle bir kesintiye uğramadan devam ederiz. ‘’ Şeklinde bilgilendirmede bulundu.