Toplum düzenini bozmak için saldırılar yapıldığını ifade eden Giray, Cemevlerinin de cami, kilise gibi bir ibadethane olduğunu belirtti. Provokatör eylemlerin önüne geçilmesi için yargının vermiş olduğu kararların yürürlüğe konulmasını istedi.

Balıkadamlar Kulübü’ne görkemli açılış Balıkadamlar Kulübü’ne görkemli açılış

Giray açıklamasında, ‘’Etnik ve Mezhepsel farklılar toplumumuzun ayrışma noktası olmamalıdır. Ayrıştırarak siyasal ve ekonomik çıkar elde etmek isteyenlerin aksine farklılıklarımızı kültürel zenginlik olarak görerek ülkemizin sağlıklı gelişimi için birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız.

Cemevleri de tıpkı cami, kilise gibi bir ibadethanedir. Cemevlerinin ihtiyaçları da devlet tarafından karşılanmalı. Ayrım yapılmamalı.

Tarihin belli zamanlarda olduğu gibi karanlık ellerin yine devreye girerek Alevi vatandaşları tedirgin etmek için evlerinin duvarlarına çarpı işareti koyduklarını ve Cemevlerine saldırdıklarını görüyoruz.

Devletimizi idare eden yöneticilerin acilen önlem alarak bu olayların sorumluları hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz. Eylem yapan kişilere ciddi cezalar verilmeli.’’ Dedi.