“Uzun bir sürecin ardından askıya çıkan plana itiraz ettiğimiz noktalar oldu” diyen Başkan Yardımcısı Güleç; “Bizim gibi toplumun birçok kesiminden bu konuda itiraz sesleri yükseldi. Biz plan sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi adına plana asla müdahil olmadık. Ancak biz ve diğer kurumlar planın son halini görmeden askıya çıkartıldı. Askıya çıkan plana itirazlar oldu. Bu şunu gösteriyor Yalova’nın anayasası doğru bir şekilde planlanmadı.

Herkesin farklı görüşleri olabilir ancak bu görüşlerin ortak bir paydası vardır ve bizler Yalova’nın geleceği için bu ortak payda da buluşabilirdik. Yalova her yıl önemli bir göç olan ve buna bağlı olarak hızla büyüyen bir kent. Plana bakıldığında iş potansiyeline ve yeni açılacak iş alanlarına göre nüfusun dikkate alınmadığı ve bu yönde bir planlama yapılmadığı net bir şekilde gözüküyor. Tarım, sanayi turizm alanlarının planlanmasında hatalar var. Yalova deprem kuşağında yer alan bir kent ve bu konuda da eksikler göze çarpıyor.

Plan bu şekliyle düzenli bir Yalova profili ortaya koymuyor.  Yapılan tüm itirazlar titizlikle incelenmeli ve ona göre toplumun genelini memnun edecek, rant dedikodularının önüne geçecek bir Çevre Düzeni Planı ortaya konmalıdır. Yapılan planın Yalova’nın önünü açması beklenirken, ne yazık ki aksi bir durum ortaya çıkartmıştır” dedi.