Cem Vakfı aşure ikramına Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve saygın isimler katılım gösterdi. Cem Vakfı Başkanı Sinan Giray ve Alevi dedesi Metin Güler konuşma yaptı.

  Vali Yılmaz ve siyasi partilerin değerli başkanlarına teşekkür eden Sinan Giray; ‘’Bugün yapacağımız aşure gününü, belediye ile beraber ve belediye başkanımız ile istişare ederek yapalım ve halkımızla aşure de bir araya gelelim diye düşündük. Muharrem Ayı çok önemli bir ay. Hz. Adem Peygamber’den itibaren bütün peygamberler Muharrem Ayı’nda oruç tutmuştur. Cem Vakfı olarak Alevi Bektaşiler, Muharremin 1. gününden 12. gününe kadar oruç tutarlar. 10. Muharrem kurtuluşun simgesidir ama aynı zamanda Hz. Peygamberin torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da Yezid tarafından şehit edildiği gündür. Bundan dolayı Alevi Bektaşiler oruç tutarlar ve 13. günde aşurelerini dağıtırlar” dedi.

  Sinan Giray, Yalova Belediyesi’nin öncülüğünde Cem evi yapılacağı haberini verdi ve eksiklerini tamamlayarak bu ayın sonuna doğru açmayı düşündüklerini söyledi.

  Alevi dedesi Metin Güler ise yaptığı konuşlada; ‘’Zulüm altında inleyenlerin tek ışığı Hz. Resulullah ve onun iki ışığıdır. Hz. Resulullah iki emanet bırakıyor, biri Kuran diğeri Ehl-i Beyt’tir. İçimizde ki Yezidi lanetlersek o zaman deriz biz İslamız. Zalimlik yapanlara Yezit denir. Hepimiz kardeşiz, bu ülke hepimize yeter” dedi ve dua okudu.

  Program, misafirlere aşure ikramı ile son buldu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter