CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, Yalova’da yapılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili şu sözleri söyledi, “Ben şehir plancısıyım. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi normalde, bütün tarihine bakın Gezi Direnişi’nde ideoloji duruşu olan bir parti olarak ta hatırlayın. Yeşili arttırmayı, korumayı istemez olabilir mi? Mesela bir kentte park olmasın diyebilir mi CHP, diyemez. 10 katı olsun bizim gözümüzde. Çocuk bahçesi, bin katı olsun. Kamu alanları, çok güzel dini tesis alanları hepsi olsun kamuya ait. Ama Cumhuriyet Halk Partisi neye bakar, yasa, kanun, hukuk. Kanunun, hukukun, yasanın her dakika çocuk oyuncağı gibi değiştirilmesine tahammül edemiyorum. Mülkiyet ile alakalı Danıştay kararları olan bir şeyi daha çözmemişsin, olamaz gözüküyor. İmar planlarını ona göre düzenlememişsin daha kararları yok, olamaz gözüküyor. Tarım vasfını tamamen koruyan alan hala değiştirilmemiş, böyle gözüküyor. Endişe olarak ta böyle bir geleneğin var. Sonra diyorlar ki park yapmamızı istemiyorlar, hayır yap. Başka yere bin tane yap, 10 katı büyüklüğünde yap, 100 dönüm değil 500 dönüm yap. Burada bu sorunlar olmasa, keşke dağ gibi büyük park yapılsın, tabi onunda projesine bakmak kaydıyla. Arberetum’da yaşadık görüyorsunuz komediyi.”

Başkan Gürel, “Birilerinin söylemiyle bir şeyler ilerlemiyor”

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Şu anda konuştuklarımızın yasal bir zemini yok. Teknik bir zemini yok. Öyle söylendi zemini var. Ben bir şehir planlamacısı olarak, hele ki Cumhuriyet Halk Partili olarak, yeşil alana karşı durabilir miyim? 100 değil 500 dönüm olsun. İstemez miyim? 10 tane olsun” dedi ve ekledi;

“Vurgulamaya çalıştığım şey şu, sadece birilerinin söylemiyle bir şeyler ilerlemiyor arkadaşlar.  Bu şartlar sağlanmadıysa oturup konuşmanın bile bir anlamı yok. Sağla açalım projeyi konuşalım” ifadesinde bulundu.