Gürel, ‘’Özellikle pandemi süreci boyunca; kendi hayatlarını tehlikeye atarak, gece-gündüz demeden, ailelerini görmeden, büyük fedakarlıklarla çalışan tüm sağlık emekçilerinin Tıp Bayramını kutluyorum. Hepsinin önünde saygı ve şükranla eğiliyorum.

Bu hissiyatla, dünyanın yetiştirdiği en büyük ekonomist olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gelirlerini az bulduklarından dolayı kamudan özel sektöre geçen doktorlar için “ Gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz” sözlerini büyük üzüntüyle dinledim.

Neresinden bakılırsa bakılsın, Erdoğan’ın bu söylemi bir ülkenin Cumhurbaşkanına asla yakışmayan sözlerdir.

Cumhurbaşkanı olarak sağlık emekçilerine şiddeti engelleyeceğine, özlük haklarını iyileştireceğine, gelir seviyelerini arttırmaya çalışacağına, bu konularda şikayet edenleri hemen kötü göstermeye çalışan söylemlerde bulunuyor.

Erdoğan; “giderlerse gitsinler, yeni mezunlarla devam ederiz” diyor.

Aynı şey mi?

Sen sarayında yeni mezun doktorları mı çalıştırıyorsun açıklasana?

İşin komik tarafı esas yeni mezun doktorlar, bu ülkeden gitmeye çalışıyorlar. Dünyanın en büyük ekonomistinin yarattığı ekonomik buhran yüzünden. Gerçi şaşırmıyorum. Daha üniversite diplomasını bile gösteremeyen bir Cumhurbaşkanından ne beklenebilir ki farklı olarak?

Sonra doktorların aldıkları maaşları açıklıyor mikrofondan. Onları daha az geliri olan kitlelere şikayet edercesine. Yanında çalışanların maaşlarını da açıklasana?
Sarayında iki-üç yerden maaşa bağladıklarının maaşlarını da açıklasana?

Sonuçta Erdoğan hep aynı Erdoğan. Kendine biat edeni besleyen, eleştiren ve hak arayan herkesi ya FTTÖ’cü ya PKK’lı olarak algılatmaya çalışan, ekonomi konusundaki beceriksizliğinin üstünü bu yöntemlerle kapatmaya çalışan, halkın içinde bulunduğu durumu görmezden gelerek sarayında bolluk ve şatafat içinde yaşayan bir Cumhurbaşkanı.

Yazık ne diyeyim. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Cumhurbaşkanı, ülkemizde iktidarın en çok övündüğü sağlık hizmetlerinden memnuniyetin bile ciddi oranda azaldığını görmemezlikten gelmeye devam ediyor.

Hastane inşa etmenin her sorunu çözdüğünü düşünen Cumhurbaşkanına muhtemelen maaşını televizyonda açıklamadığı danışmanları bu konuda doğru bilgiyi vermeye korkuyorlar.

Ama hiç kimse merek etmesin. Geliyor gelmekte olan. Umutsuz olmaya hiç gerek yok. Bu iç karartıcı günler yakında sona erecek. Ampul patlayacak ve güneş doğacak. Sağlık emekçilerimizin tüm sorunları Millet İttifakının iktidarında çözülecek. Tüm sağlık emekçilerinin bayramını tekrar kutluyor ve tekrar önlerinde saygı ve minnetle eğiliyorum.’’ Dedi.