Aylardır uzunluğu yaklaşık 1 km olan Yakup Acar caddesi genişletme çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Gürel, “Yalova Belediye Başkan vekili, AK Parti İl Başkanı, milletvekilleri hemen hemen her 15 günde bir bu yolun üzerinde fotoğraflar çektirip gazetelerde ve sosyal medyada yayınlıyorlar. Sanırsınız şehirleri birbirine bağlayan otoban inşaatı yapıyorlar. Alt tarafı uzunluğu 1 km olan yolun genişletme çalışmasını aylardır bitiremiyorlar. Beceriksiz ilgili Karayolları Müdürlüğü 2-3 haftada bitirilebilecek bir çalışmayı 6-7 aydır bitiremiyor. Müteahhit firmanın başka bir yerdeki işinin bitmesinin beklenildiği söyleniyor. Yani kaderimiz o firmanın iş planına ve keyfine kalmış durumda ne yazık ki” eleştirisinde bulundu.

“Yol genişletme işi, havalı fotoğraflar çektirme alanı haline getirilmiş durumda”

Açıklamasına, “Türkiye’nin her tarafına yol yaptık diye sabah akşam övünen ve bunun reklamını yapan AK Parti, zihniyeti alt tarafı bir yolun genişletilmesini aylardır sadece beceriksizlikten ve plansızlıktan yapamıyor” ifadeleriyle devam eden Gürel, Belediye yönetiminin beceriksizliğinden dolayı Yalova trafiğinin felç olduğunu, tüm yoğunluğun Şehit Ömer Faydalı Bulvarı’na sıkıştırıldığını belirtti.

Trafiğin oradan da merkezdeki ana caddelere yayıldığını aktaran Mehmet Gürel, “Ne zaman sorsanız ‘yakında bitiyor’ diye cevap verilen yol genişletme işi, AK Partili yöneticilerin haftalık havalı fotoğraflar çektirme alanı haline getirilmiş durumda” dedi.

“Koskocaman bir hiç!”

Çevre Yolundaki son duruma ‘komedi’ benzetmesi yapan Başkan Gürel, “Asrın liderinin Ankara ve Yalova’daki kadroları bu konuda da aylardır sadece havalı fotoğraflar çektirip, havalı açıklamalar yapıyorlar. Geçen sene hesapta bu yolun kamulaştırma bedelini kaldırmak amacıyla hem Yalova hem Kadıköy belediyeleri imar planlarını ve imar uygulamalarını yaptırdı. Bu yolun maliyeti az olsun diye, yapılan imar planları sonucunda yeni alanlar imara bile açıldı. Sonra ne oldu? Koskocaman bir hiç! Bu yola da daha başlanmadı. Ama efsanesi yıllardır konuşuluyor. ‘Çevre yolu tamam’, ‘çok yakında başlıyor’ cümleleri basında sürekli yayınlanıyor. Ama ortada başlayan bir yol çalışması yok.

Ayrıca başlansa da 1 km yolun sadece genişletilmesini bile aylardır beceremeyen AK Partili yetkililer bu yolu muhtemelen 10 yılda bitiremezler.

Allah’tan en geç 23 Haziran 2023’te seçim yapılacak da iktidar değişecek.

O zaman bizler, iş yapıyormuş gibi gözükmek için bitirilemeyen işlerin yanında havalı fotoğraflar çektirmek yerine, gerçekten iş yapacağız” açıklamasında bulundu.