Gürel açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’ Bu zaferle, Türk Milletinin koşullar ne olursa olsun, vatanına sahip çıktığını tüm dünyaya açık bir şekilde kanıtlanmıştır.

Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle, kanıyla, canıyla verdiği bu büyük mücadele aynı zamanda Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir.

Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır.

Bugün Türkiye Cumhuriyetinde özgür bir şekilde yaşıyorsak, bunu başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun canlarını feda ederek vatan topraklarımızı koruyan kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz.Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.’’ şeklinde konuştu.