Konteyner kentte kapsamlı temizlik Konteyner kentte kapsamlı temizlik

19 Mayıs emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine karşı direniş meşalesinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs, Samsun’a çıkarken yüreğinde ve aklında sadece vatan sevgisi ve bu halka duyduğu güven olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, savaşlardan yorulmuş, zayıf düşmüş halkımızı “Ulusun bağımsızlığını, yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır” yaklaşımıyla tekrar ayağa kaldırdığı sürecin ilk adımıdır. Yani; Cumhuriyetin ve demokrasinin en öncelikli gereğinin “Ulusal Egemenlik” olduğunun vurgulandığı ilk adım.

Ve Atamız bugünü “doğum günü” olarak kabul etmiş ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlere bayram olarak armağan etmiştir.

Neden?

Neden gençlere armağan etmiştir?

Çünkü; gençlik demek özgürlük demektir, eğitim demektir, çağdaşlık demektir, bilim demektir. Bir Atatürk’ün gençlere verdiği değere ve ilgili devrimlerine bakın, bir de bugün içinde bulunduğumuz duruma. Eğitim sistemi perişan, özgürlükler kısıtlanmış, çağdaşlık ve bilim ise en korkulan kelimeler. Sanki bu yaşanacakları görmüş gibi uyarıyor Gazi Mustafa Kemal Gençliğe Hitabesinde diyor ki; İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır.

Diyor ki; iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet, hatta hıyanet içinde bulunabilirler” diyor. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen: Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Bunu, 1927 yılında diyor. Yıl 2022. Neredeyse 100 yıl önce. Büyüklüğe bakın. İleri görüşlülüğe bakın. Vatanseverliğe bakın. Vizyona bakın.

İşte bu yüzden bilinmelidir ki 103 yıl önce yakılan bu bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler cumhuriyetin çocukları, demokrasinin çocukları, Atatürk’ün çocukları; ne paraya, ne mevkilere, ne cemaatlere, ne tarikatlara ne de emperyal güçlere karşı asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bunların baskıları, ayak oyunları, sindirme politikaları, korkutma hamleleri bize sökmez. Herkes duysun; biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının canları pahasına bize emanet ettiği bu Cumhuriyeti ve devrimlerini canlarımız pahasına ilelebet koruyacağız.

Bu hissiyat ve düşüncelerle tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Kutluyor ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Atatürk.’’ Dedi.