Gürel, “AK Parti ‘de bir kişinin birçok yerden maaş alması normal olabilir. RTE öyle istedi diye buna hiç kimse ses çıkarmıyor olabilir. Bu devletin kaynaklarını har vurup harman savurmak olarak görülmeyebilir. Millet açken parsayı götürmek olarak nitelendirilmeyebilir. Ama bu sadece AK Parti’de böyledir.

“Kul hakkı”

Normalde bize göre bu kul hakkı yemektir, hakkı olmayanı almaktır, adaletsizliktir, ayıptır ve de günahtır.

Son günlerde Yalova Belediyesi’nde de bazı yetkililerin belediyeden birkaç yerden gelir elde ettiği iddiaları yine kamuoyunda dolaşmaktadır. Belediyeyi geçici olarak yöneten yetkililerin bu konuda evraklarla kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Eğer böyle bir kayırma varsa da derhal durdurulmalı ve bu kayırmanın neden yapıldığı detaylı biçimde açıklanmalıdır.

“Zaten vekaleten yönetiyorsunuz”

Daha önce de A. Sarıduman ile alakalı böyle bilgiler almış ve görüşmelerimiz sonucunda onun da belediyede iki yerden gelir elde ettiğini öğrenmiştik. Sonrasında bu durum değişmeden devam ettirilmişti.

Zaten Yalova Belediyesi’ni meşhur dava bir türlü bitirilmediği için vekaleten yönetiyorsunuz, en azından milletin kaynaklarını şeffaf, insaflı ve adaletli şekilde harcayın.” sözlerine yer verdi.