Başkan Gürel; ''Bayraktepe mahallemizde toprak kayması sonucu onlarca bina ve insan hayatı ciddi risk altında. Yalova’da kentsel dönüşüm konusunda öncelik acilen bu mahalleye verilmelidir. Söz konusu insan canıdır. Hükümetin acil olarak buradaki riskli binaları boşaltıp, gereken tedbirleri alıp, çok hızlı şekilde bu alanda depreme dayanıklı konutlar üretilmelidir.
CHP İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı olarak hemen bölgeye gidip mahalle muhtarımız Ahmet Esmer ile yerinde incelemelerde bulunup mahalle sakinlerini dinledik. Çok uzun yıllardır mahallenin bu bölgesinde zeminde kayma olduğunu ve sürekli yeraltı suyu geldiğini söylediler.
Yapılması gereken çok açık ve nettir. Hiç vakit kaybetmeden hemen risk altındaki binalar ve gerekli bölge boşaltılmalı ve yine çok hızlı bir projelendirmeyle hemen TOKİ devreye sokularak bu alan yeniden yapılandırılmalıdır. Ve bu yenileme gerçekleştirilirken hiçbir mülk sahibi veya kiracı mağdur edilmemeli ve hükümetin bu vatandaşlarımıza her türlü finansal ve hukuki kolaylığı sağlamalıdır. Allah korusun, can bu, yarın her şey için çok geç olabilir.'' Şeklinde oldu.