CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, VEGA AVM ile ilgili açıklama yaptı. VEGA AVM’nin imar planıyla ilgili sorunlar olduğunu dile getiren Gürel, şunları söyledi:

“Eski adı KİPA, yeni adı VEGA olan alışveriş merkezi son haftalarda tadilatta. İlginç olan şey VEGA AVM’nin cadde tarafında yapılan değişiklikler. Mevcut imar planında; VEGA AVM ile Şehit Ömer Faydalı Bulvarı arasında kalan alan; 7 metre genişliğinde bir yaya yolu ve yaklaşık 1300 m2 büyüklüğünde yeşil alan olarak planlanmış durumda. Ayrıca AVM alanının hem batısında hem de doğusunda her biri yaklaşık 1100 m2 büyüklüğünde olan iki adet açık otopark alanı da bulunuyor. Fakat ilginçtir hem o alandaki mevcut yapılaşmaya hem de tadilat sürecine baktığımızda; imar planındaki kullanımın yasal olmayan şekilde değiştirildiğini görüyoruz.

- AVM’nin önündeki yeşil alanın neredeyse tamamı yok edilmiş ve bu alan açık otopark alanına çevrilmiş durumda.

- Ayrıca AVM’nin önündeki yaya yoluna paralel bir de taşıt yolu yapılmış durumda. Bu yol batıdaki ve doğudaki taşıt yollarına bağlanıyor.

- En inanılmazı ise AVM’nin batısında mevcut imar planında açık otopark olarak gözüken yerde bir inşaat firmasının ofisi, malzeme satış birimi, emlak bölümü ve malzeme depolama alanı var.

İlginçtir ki AVM’nin önündeki alandaki değişikliklerin yapılabilmesi için belediye meclisine gelen bir plan değişikliği yok. Yani bu firma hukuksuz bir biçimde kamuya ait yeşil alanı, AVM otoparkı haline getirmiş ve kendine bir araç yolu yapmış. Kentin göbeğinde yapılan bu kanunsuz değişikliğe kim nasıl izin veriyor soruyoruz. Ayrıca daha önce otopark alanında oto yıkama yeri olarak kullanılan muhtemel kaçak bina nasıl inşaat malzemesi satış yeri ve emlak firması ve inşaat ofisi ve de depolama alanı olarak kullanılıyor? Belediye buralardan hangi tarihlerden beri ne kadar kira alıyor ve nasıl amacı dışında kullanımlara göz yumuyor? Madem öyle herkes gitsin imar planında otopark olan yere bir yapı dikip istediği işi yapsın veya yeşil alanları kaldırıp imar planında olmayan bir kullanım getirsin. Böyle bir şey hukuken olamayacağına göre neden belediye riyaseti bu alanla alakalı bir işlem yapmıyor ve herkesin gözü önündeki bu yanlışlıkları görmezden geliyor? Bu firmaların herhangi bir ayrıcalığı mı var? Konuyu CHP İl Başkanlığı olarak takip edeceğiz. Kanunların herkese eşit şekilde uygulanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”