Başkan Gürel açıklamasında; “Artık pandemi sürecinde kritik noktaya, radikal tedbirler alma noktasına, caydırıcı cezalar koyma noktasına gelinmiştir.

Artık hiç kimse sürecin başında sadece konuşurken gözleri yaşardığından dolayı çok sevdiği, sürecin sonunda da gerçekleri çarpıttığı ortaya çıkan sağlık bakanının günlük açıklamalarına inanmamaktadır.

Yapılan hatalardan dolayı ülkemizde oluşan ekonomik buhran sonucunda iktisadi anlamda aciz kalan hükümet bir türlü 15-20 günlük ülke genelinde katı bir karantina uygulaması kararı veremiyor. Çünkü bu kararı verirse vatandaşının asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmeli. Fakat hükümetin ekonomik gücü kalmamış, kaynaklarımız tüketilmiş. Para bitmiş. Bu nedenle ciddi ve etkili bir karantina uygulayamıyor.

“Tam karantina uygulaması yapılsın”

Fakat durum artık çok ciddi. Her gün ülke genelinde on binlerce kişi hasta oluyor. Yüzlerce kişi ölüyor. Gelinen noktada yapılması gereken şey ortada. Acilen 15-20 günlük TAM BİR KARANTİNA uygulaması yapılmalı tüm Türkiye'de. Türkiye genelinde yapmıyorlarsa, Yalova'da yapalım. Yalova Valisi yetkisini kullansın.

Her ilde uygulamaların hepsi aynı değil nasıl olsa. Örneğin resmi bayramlarda Atatürk anıtına partilerin çelenk koyması birçok ilde uygulamada serbestken Yalova Valisi Yalova'da izin vermemişti. Bu konuda da tam tersini yaparak Yalova'nın valisi olarak yerelde tavrını koysun. Şehre diğer illerden giriş çıkışı da kısıtlayacak şekilde, sadece gıda ve sağlık ihtiyacına yönelik yerlerin açık kalacağı ve Yalova halkının evinden çıkamayacağı 15-20 günlük bir karantina gerçekleştirelim. Zaten şu andaki uygulamada esnaf perişan durumda. Aç kapa, şunlar açık bunlar kapalı, şu saatler arası açık şu saatler arası kapalı uygulamasında da esnaf para kazanamıyor. En azından 20 günlüğüne her yer kapansın da sağlık anlamından yapılan şey gerçekten işe yarasın. Çünkü insanlar ölüyor. Böylelikle en azından hasta sayımız çok düşer, bulaştırma riski ortadan kalkar, hastanelerimiz biraz rahatlar. Aşı sürecine kadar bu illetle mücadele de kış başında önemli bir adım atmış oluruz.

Söz konusu Yalova halkının canı! Öncelikle Yalova Valisi olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum. Geç olmadan, durum daha da kötü olmadan bu adımı atın.” İfadelerini kullandı.