Uyuşturucu tacirlerine yönelik (20) operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda; (5) Uyuşturucu madde İmal ve Ticareti, (15) kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak olayında; (1465) gram Kubar Esrar, (1007) adet Ecstasy uyuşturucu hap, (34) gram Metamfetamin, (35) gram Sentetik Cannabinoid (Bonzai), (94) Kök Kenevir Bitkisi, (163) gram Kenevir Bitkisi Tohumu, (3) adet Hasas Terazi, uyuşturucu madde içmek amacıyla hazırlanmış (156) adet sarma kağıdı, (54) adet şeffaf kilitli poşet, (14) adet içme aparatı, (4) adet Ruhsatsız Av Tüfeği, (26) adet Av Tüfeği Fişeği, (1) adet 9 mm tabanca ile (14) adet 9 mm, Tabanca Fişeği ele geçirildi.

Uyuşturucu madde imal ve ticareti olaylarında; uyuşturucu madde elde etmek amacıyla kenevir bitkisi yetiştirmek üzere özel olarak dizayn edilmiş (2) adet sera içerisinde özel olarak tasarlanmış düzeneğe el konuldu.

Olaylara karışan (38) şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldi.

(13) şüpheli tutuklanarak Cezaevine konuldu.

(25) şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucuyla mücadele kapsamında icra edilen operasyonlara bundan sonrada kararlılıkla devam edileceği belirtildi.