Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesince Yalova Sporıum Tesislerinde gerçekleşen geceye, Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Yalova Vali Yardımcısı ve Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Julide Güner, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncay Baş, Çınarcık Belediye Başkan Vekili Harun Karademir, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, CHP İl Başkanı Ertan Şener ve davetliler katıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Alemdar Coşkun gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Coşkun, “Bizler alevi camiası olarak, birliği, beraberliği, dostluğu hakka sevgiyi insana sevgi biliriz. İncinsen de incitme diyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türkiye’de yaşayan halkların kardeşliği, Türkiye’deki bütün canları seviyoruz, sayıyoruz birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek.” ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncay Baş da yaptığı selamlama konuşmasında, “Acı bir günde olsa biz yine umutlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz. Gerçekten laik, gerçekten demokratik ve gerçek hukuk devletinde yaşamak umuduyla hepinizi selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar da yaptığı konuşmada, bizim geçmişte olduğu gibi bugünde birlik ve beraberliğe, dostluğa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Bunu sürdürmek için de Türkiye Cumhuriyetinin her bir ferdinin elinden geleni yapması lazım. Türkiye Cumhuriyeti gücünü bu birlik ve beraberlikten almaktadır.” diye konuştu.

Eğlence ve folklor gösterilerinin iptal edildiği gecede daha sonra destek veren kişi ve protokol üyelerine gün anısına plaket verildi.

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER