Mesajında “Kadın, toplumun temel taşıdır. Hayatımızın her noktasında kadının emeği vardır. Kadına verdiğimiz önemi artırdığımız onları daha çok yönetim içerisine soktuğumuz zaman toplumdaki gelişimi ve değişimi de göreceğiz” diyerek mesajında şu sözlere verdi;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk henüz 20. Yüzyılın başında kadına verdiği değeri ortaya koyarak onlara birçok hakkı kanunlarla vermiştir. Dünya’da gelişmiş denilen hiçbir ülkede olmayan haklar Türk Kadınına o dönemde verilmiştir. Ancak bugün baktığımızda ülkemizde kadınlar hiçte hak etmedikleri muameleye maruz kalıyorlar. Oysaki her fırsatta büyük övünç duyduğumuz, her zaman gururla anlattığımız Kurtuluş Savaşı mücadelesinde vatanı canla başla savunan, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında tüm olumsuzluklara rağmen hayatı yaşanabilir kılan, devamında öğretmen, pilot, yazar, bürokrat, siyasetçi bilim insanı olan bizim baş tacımız kadınlarımızın ta kendisiydi. Bize düşen geriye gitmek değil, daima ileriye gitmektir. Ancak bunu ne yazık ki bu alanda gerçekleştirebilmiş değiliz. Bu vesileyle kadına yönelik şiddet nedeniyle bir hiç uğruna yaşamını yitiren kadınlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.

Kadınların iş hayatında, siyasette, bürokraside daha aktif olmalarını canı gönülden istiyorum. Bu söylemimi her platformda dile getiriyorum. Bunu sadece söylemdede bırakmıyorum. Kentimizin ilk kadın Belediye Başkan Yardımcısına görev verdim. Yine bu dönemde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurarak bir ilki gerçekleştirdim. Sizler edindiğiniz haklarınızın sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olun. Erkeklerin egemen olduğu bir topluma bağlı kalmayın. Her alanda daha fazla söz sahibi olmak için çalışın. İş hayatında olun, siyasete girin, yönetici olun, söz sahibi olun, yönetin. Bu konuda ben Vefa Salman olarak sonuna kadar yanınızdayım.

Kadınlara yönelik tüm olumsuzlukların ortadan kalktığı, hak ettikleri değeri yaşadıkları, çağdaş bir dünyada özgürce hareket ettikleri nice 8 Martlar yaşanması temennisiyle, tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Gününü kutluyor, huzurlu başarılı ve mutlu bir hayat diliyorum.”