Çiftlikköy Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlık seçim yarışı; Halil Boyun, Zafer Ayral ve Ömer Akar arasında oldu. 141 oy alan Halil Boyun, yeniden Çiftlikköy Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı seçilirken, diğer adaylardan Zafer Ayral 46 oy, Ömer Aral 61 oy aldı.

Boyun, ‘’Borçlarımızı kapattık’’

Oda Başkanı olarak minibüsçü, taksici ve kamyoncu esnafın bütün sıkıntılarını dile getirerek çözmeye çalışıyoruz.’’ Diyen Boyun; ‘’Çiftlikköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın maddi sıkıntıları oldu ve onları çözüme kavuşturduk. Oda olarak şu an rahatız, göreve yeni seçildik. Odanın yüklü bir borcu vardı ve borçları kapattık. Bundan sonra ki süreçte, daha güzel icraatlarımız olacak.

Boyun; ‘’Rahat yüzü görmedik’’

Geçmiş dönemde hep odanın borçları ile uğraştık. Mahkeme karar ile oda başkanı olduk. Mahkeme sürecini tamamlandıktan sonra yeniden oda başkanı seçildik ve borçları kapattık. Bu defa pandemi süreci başladı. Pandemi süreci hem esnafımızı hem odamızı aşırı şekilde maddi olarak sıkıntıya soktu. Pandemi sürecinde hem minibüslerimizin yedi kişi taşıması odaya bağlı esnafı bitirme noktasına getirdi. Yasal olarak da çalışmama gibi bir lüksümüzde olamadığından, mecburiyetten çalıştık. Pandemi dönemi çok sıkıntılı bir süreçti. Allah bir daha öyle sıkıntılı bir süreç hiçbir esnafa yaşatmasın.

Boyun; ‘’Minibüsçü esnafı para kazanılmıyor’’

Akabinde mazot fiyatlarında yaşanan fiyat aratışları oldu. Minibüsçü kesim ne kadar zam yaparsa yapsın yine de para kazanamıyor. Her gece, bir lira, bir buçuk lira zam geldi mazota. Bu zamlar karşısında esnafı ayakta tutmak çok zor.  Esnaf aşırı şekilde yapılan mazot zamlarından tedirgin oluyor. Bu sıkıntıları en kısa zamanda inşallah atlatacağız.

Yakıt fiyatlarının artması esnafımızla alakalı, yakıtın artması ile yolcu azaldı. Yolcu da mağdur, esnaf da mağdur. İki mağduriyet var burada. İşçinin asgari ücreti arttı ama yolcunun ödeyeceği minibüs ücreti belli. Zam yaptığımızda bu ücreti vermede zorlanıyorlar. Vatandaşlarımız, ne kendi araçlarını ne de bizim araçlarımız  kullanamıyorlar. Minibüs esnafı, Yalova merkeze gidip gelmede sıkıntı çekiyor. Yolcumuz azaldı. Yolcu azalınca da esnaf para kazanılmıyor ve şu an için sıkıntı çok büyük.

Dolayısı oda başkanı seçildiğimden bu yana bir rahat yüzü görmedim. İnşallah bundan sonra iyi günlerimiz olacak.

Konteyner kentte kapsamlı temizlik Konteyner kentte kapsamlı temizlik

Toplam ekibiniz kaç kişidir?

330 tane oda üyemiz vardır. Kamyoncu minibüsçü otobüsçü olarak 330 tane esnafımız var.

İleriye yönelik hedefleriniz nelerdir?

İleriye yönelik olarak, esnafımız ile alakalı birçok çalışmamız var. Taksici, minibüsçü esnafımızla ilgili sıkıntılarımız var. OSB’lerin kurulması servis taşımacılığının Çiftlikköy Şoförler Odası’na kayıtlı esnafların yapması bizim için çok önem arz ediyor. Bu konuda Çiftlikköy Belediyesi ve diğer yetkililerin Odaya yardımcı olmaları gerekiyor.

Taksilerin, duraklarla ilgili sıkıntıları var. Çiftlikköy Belediyesi ile görüşerek bunları çözeceğimiz.  Odanın çok az bir borcu kaldı. Odayı daha güzel yerlere taşıma hedefimiz var.’’ Şeklinde hedeflerini anlattı.

Haber: Meltem Bozkurt