‘İnsan, biri bedenen diğeri ruhen olmak üzere iki kere doğar’ felsefesinden yola çıkarak, kaleme aldığı “Pencereden Çıkanlar” kitabında ruh doğumuna eşlik eden olayları yazıya dökerek okurlarına sunan ve “biz” olabilmeyi hedefleyen yazar Nuray Çetingöz, ilk kitabının imza gününde sevenleriyle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Hali hazırda, “Bilginin de zekâtı vardır,” yaklaşımıyla aldığım eğitimler, okuduğum kitaplar ve en önemlisi de 55 yıllık bilgi birikimimi daha çok insana ulaştırabilmek, onlara yol gösterebilmek, hayatlarını güzelleştirmek ve kolaylaştırmak isteyenlerle paylaşmak adına Pencere Haber Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyorum. ‘Pencereden Çıkanlar’ da burada yazdığım yazıların kitaplaşmış hali. Ancak bu kitap sadece köşe yazıları derlemesi değil aynı zamanda harika bir kişisel gelişim rehberi. 7 Mart tarihinde Edebiyatist Yayınevi tarafından yayımlanan ve D&R, Ktapyurdu, İdefix gibi seçkin kitap evlerinde bulunabilen, 152 sayfalık kitabımda kendi yaşanmışlıklarımdan yola çıkarak anılarımı dönüştürdüğüm ve kendi kişisel gelişim yolculuğumu anlattığım, mesleğimle ilgili anılarımı yoğurduğum 61 öykü yer alıyor. Karataş’taki bu ilk imza günün sonrası ilerleyen tarihlerde Urla, Alsancak ve İstanbul’da da okurlarımla bir arada olacağım ve kitap fuarlarına da katılacağım.” diye konuştu.

Kitabımın Okuyucularına Keyifli Ve Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum

Çocukluğundan itibaren önce dedesiyle sonra babasıyla gerçekleştirdiği manevi sohbetlerin kendisine ruhsal yolculuğunda büyük katkı sağladığını belirten yazar Nuray Çetingöz, “Daha sonra bu alanda eğitimlerime devam ettim. Okul eğitimlerim sırasında Yoga ve Meditasyon ile tanıştım ve ikinci doğumum dediğim yolculuğa böylece başladım. 2014 yılı itibari ile de EFT Uzmanlık, Profesyonel Yaşam Koçluğu, NLP ve Kişisel Gelişim Uzmanlığı gibi birçok mesleki eğitimlerimi tamamladım. 1967 yılında doğduğum ve halen yaşamakta olduğum İzmir’de profesyonel yaşam koçu ve kişisel gelişim uzmanı olarak çalışıyorum. İlk kitap ilk doğum derler. Apayrı bir heyecan benim için. İlk kitabımı da ilk kendime imzaladım. “Sevgili Nuray Çetingöz, kendine verdiğin sözleri tutman dileğiyle, umut, neşe ve sevgilerimle diye yazdım. Kitabımın okuyucularıma keyifli ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kitaptan ..

Kendi yolculuğunu geçmişteki anılarıyla şuana dönüştürüp yoluna devam ettiğini vurgulayan yazar Nuray Çetingöz, sözlerini şöyle noktaladı:

“Güzel anılarda kalarak onları sulayıp besliyorum. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz diyorum. Geçmiş bize derdimizi alıp anda dönüştürülmek üzere vardır orada takılı kalmak için değil. Kitapta bu tarz motive edici, yol gösterici ve iyi hissettirici dipnotlar var. Kişinin en büyük çatışması kendisiyle olandır. Kendini keşfetmek çatışmalarından kurtulup özgürleşmektir. Dönüşüm bir olaydır ve bizler de bu olaydaki projenin gözbebekleriyiz. Nokta atışı yapabiliyorsak, kriz diye bir şey yoktur. Adını kriz koyduğumuz olayların hepsi fırsattır. Formülü saf sevgidir. En maskesizinden. Zaten sevginin olduğu yerde maskenin ne işi var?”