Başkan Haybek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ ifadesinde olduğu gibi sağlığımızı emanet ettiğimiz bu hizmet sektöründe, özveri ve inançla çalışan Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın; emekleri sürecinde karşılaştıkları türlü güçlüklere rağmen kutsal mesleğimizin icrasında vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretleri bizler için çok değerlidir.

Gece gündüz, kar çamur, bayram tatil demeden özveriyle insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz. 14 Mart 1827 tarihinde Tıbbiye-i Şahane Mektebi’nin kuruluşu nedeniyle 1937 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart ile hekimlik mesleği kutsal bir meslek olarak kabul edilmektedir.

Bu güzel ve anlamlı günde Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz, bayramları bayram gibi yaşayabilmemiz için söz verilen 3600 ek göstergenin verilmesi, tek kalem maaş uygulamasına geçilmesi, tüm gelirlerin emekliliğe yansıtılması, vergi oranlarının % 15 de sabit tutulması, sözleşmeli olarak görev yapan sağlık çalışanlarına kadro verilmesi, sağlıkta şiddetin son bulması ve Covid-19 hastalığından vefat eden sağlık çalışanlarımızın şehit sayılması gibi önemli beklentilerimizin karşılanması müjdesini almaktır. Bu bağlamda emeği ile çalışan doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, taleplerinin karşılık bulduğu bir yıl olmasını dilerim.”

İl Başkanı Haybek, Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen, Korona virüs nedeniyle çağrıda bulundu. Haybek‘in korona virüs çağrısı şöyle; “İçinde bulunduğumuz durumun, yalnızca bir virüsle değil aynı zamanda alışkanlıklarımızla mücadele etmemiz gerektirdiğini kavramalıyız. Elimizde bu krizi adeta bir dayanışma yarışına çevirmek için büyük bir fırsat var. Görme ve düşünme biçimimizi değiştirmeliyiz. 'Bana da bulaşmasından korkuyorum’ ya da 'Bana bulaşmasını umursamıyorum' yerine 'Ben diğerlerini koruyorum, maske mesafe ve hijyen kurallarına uyuyorum’ diyebilmeliyiz.”