Nilgün Turan Haybek yaptığı açıklamada: ‘’Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, maalesef can güvenliğimizi de ciddi oranda tehdit eder hale gelmiştir. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizlerin hedef olmasına neden olmakta, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik, umutsuzluk olarak geri dönmektedir.

Artık seyretmeyi bırakın

Yalova Melek’e ağlıyor: Dualarla uğurlandı Yalova Melek’e ağlıyor: Dualarla uğurlandı

Sağlık hizmeti sunarken, ne zaman şiddete uğrayacağız, korkusuyla, endişesiyle hizmet vermeye çalışmanın psikolojisini anlatmak mümkün değildir. Maalesef sağlıkta şiddet sağlık çalışanlarımızın çalışma şevkini elinden almış, moral ve motivasyonunu da bitirmiştir. Sağlıkta şiddetle mücadele etmeyenler, gerekli tedbirleri almayanlar, sağlıkta şiddeti bilmem, görmem, duymam diyerek üç maymunu oynayanlar, maalesef bugün sağlıkta şiddetin adeta meşru hale gelmesine sebep olmuşlardır.

Onlarca, yüzlerce, Sağlık çalışanımız hemen her gün hakarete, küfre maruz kalıyorken görevleri başında katledilmelerini izah etmek için ne kelimeler ne cümleler yeter. Artık yeter. Seyretmeyi bırakın. Etkin yasalar çıkarın. Biliniz ki, yaklaşık 20 yıldır tüm uyarılara rağmen sağlıkta şiddet ile ilgili tedbir almayanlarda, sağlıkta şiddetten sorumludurlar.’’ Dedi.