Açıklamasına sert sözlerle başlayan Haybek, “Bizim siyasi çizgimizi, çokça merak edenler varmış. Bir açıklama yapayım da her işi yapmaya müsait ayakçı takımı meydanı boş bulup sallamasın...

Bizim siyasi düşüncemiz, şu an hizmet veren tüm sınıf sendikaların aksine; biz Hak odaklı Sendikacılık yaparız. Biz, bize üye olan kimseye siyasi düşüncesini sormadık, sorgulamadık. Bizi de ilgilendirmez. Vatan haini olmasın yeter...

“Sendikanın siyasete alet edilmesine asla müsaade etmeyiz”

Bizde kişinin siyasi düşüncesi olsa dahi, sendikada bir görev üstlendikten, sendikacılık gömleğini giydikten sonra siyasi, ideolojik davranıp, sendikayı siyasete alet etmesine asla müsaade etmeyiz.

Bizde hiçbir sendikanın tüzüğünde yer almayan iki madde vardır. Siyasete bulaşan hiç kimse, sendika yönetiminde görev alamaz. Örnek vermek gerekirse; sendikadan istifa edip gidip milletvekilliğine aday oldu kazanamadı, geri dönerse üye olabilir ama iş yeri temsilcisi dahi olarak sendikada görev alamaz.

Kişilerin siyasi düşünceleri kişilerin özeldir. Dolayısı ile ne bizi ne de başkasını ilgilendirir. Bizi de başkasını da ilgilendiren ve bakmamız gereken nokta; Memurun hakkını arama noktasıdır. Tüm kalbimle en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.