Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde yaşanan sızıntı Yalova’da “Kuş Oteli” olarak adlandırılan Hersek Lagünü’ne kadar ulaştı. Altınova Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yalova Şubesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri hem sahilleri temizliyor hem de kuşları kurtarıyor.

Çalışmaların hala devam ettiği sahil şeridinde Hersek Lagünü’nün zarar görmediğini belirten Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, lagünün zarar görmemesinde iki önemli etkenin lagünü çevreleyen set ve ekiplerin koordineli olarak çalışması olduğunu belirtti.

Her şey kontrol altında

Başkan Oral yaptığı açıklamada, “5-6 kilometrelik bir sahil şeridi etkilendi. Bu sahil şeridinin 4 kilometrelik kısmı temizlendi. Çok az bir yer kaldı. Rüzgarla, dalga vasıtasıyla buraya kadar geldi. 100'e yakın arkadaşımız çalışıyor. 3 gündür burada çalışma yapıyoruz. İnşallah 1-2 gün içerisinde de tam temizlenmiş, toparlanmış olacak. Bizim için güzel tarafı gölümüze fazla yansımadan bu işi kıyılarımızda da temizleyerek halletmiş olacağız. Arkadaşlarımız zor şartlarda çalıştılar. Özellikle göl ile denizin birleştiği alandaki şartlar biraz zor. Bu zor şartlarda güzel bir çalışma yaptı arkadaşlar. Onlara teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hersek’te sızıntıdan çok fazla kuşun etkilenmediğini sözlerine ekleyen Başkan Oral 15-20 civarından karabatağın bir tanede leyleğin petrole bulanarak telef olduğunu belirtti. 40’a yakın kuşunda bakım halinde olduğunu söyleyen Oral, “Hersek Lagünü kontrol altında. Bir-iki gün içerisinde de bitireceğiz. Hersek Lagünü'ndeki çalışma son aşamaya geldi. Diğer kıyıya doğru çalışmalarımız devam ediyor. Önceliği Hersek Lagünü'ne verdik. Bizim için önemli olan burasıydı. Burada her şey kontrol altında" dedi. Haber: Sezgin Altınel