Hersek Sahili, Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemlerle vatandaşlara hizmet verecek. 2020 yaz döneminde plajlardaki önlemlerin ve çalışmaların hakkındaki Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından yayımlanan, “COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde belirtilen tavsiyelere uygun olarak Hersek Sahili'nde her türlü önlemler alındı.

2 kilometrelik doğal kum sahili                        

Halk plajı, özel plajları ve kadın plajı ile 2 kilometre uzunluğundaki Altınova Hersek Sahili’nde deniz sezonu ‘Merhaba’ diyor. Vatandaşlar, Osman Gazi Köprüsü manzaralı Hersek Sahilinde deniz ve kumun keyfini çıkaracak. Bölgede yapılan çalışmalarla Hersek Sahili ve doğal ormanlık alanın bölgenin en gözde sahili olacağını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu sahil, yaz aylarında bölgemizin en gözde mekânları arasında yer alacak. 2 kilometre uzunluğundaki doğal kum sahili ile ender bir güzelliğe sahip. Hersek Sahilinin hemen arkasındaki doğal ormanlık alan ise, misafirlerimiz için ayrı bir dinlenme alanı olacak. Bu alanda yaptığımız 3 ayrı etap yürüyüş parkuru ise doğa sporu tutkunlarının uğrak yeri olacak” dedi.

Altınova, deniziyle buluştu

Altınova Belediyesi Fen İşleri Amirliği ekipleri; halk plajı, kadınlar plajı ve özel plajın yer alan sahilde alt ve üstyapı bakımından da sezona hazır duruma getirildi. Hersek Sahili’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Altınova Belediyesi Fen İşleri Amiri İnşaat Yüksek Mühendisi Kubilay Karaca, “Geniş yollar ile ulaşımın sağlandığı sahilde; büfeler, WC, duş ve soyunma kabinleri belirlenen kurallara uygun şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. sahilde COVID-19 düzenlemeleri kapsamında hijyen açısından bütün muslukların değişimi yapılmakta. Bunun dışında genel temizlik ve düzenlemelere yoğun bir şekilde devam ediliyor. Hersek sahilinde vatandaşların can ve mal güvenliği için de özel güvenlik personelleri görev yapacak. Öte yandan, sahilin Mavi Bayrak çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.