Altınova Hersekliler Kültür ve Dayanışma Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nun ardından ilk toplantısını Erkan Uysal’ın başkanlığında Osmangazi Kafe’de gerçekleştirdi. Toplantıya Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da katıldı.

“Çıtayı yukarılara taşıyacağız”

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Altınova Hersekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Uysal, “Yeni dönemde çıtayı daha yukarılara taşıyarak Hersek’imiz için daha güzel işler yaparak ilk günkü heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçen dönem yanımızda olan, bizleri destekleyen, dernek faaliyetlerine katılım sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunar, yeni dönemde yanımızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim” dedi.

“Hersek çok önemli bir bölge”

Hersek Bölgesinde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve yeni projeler oluşturduklarını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Hersek Lagünü sadece Altınova, Yalova için değil, ülkemiz için önemli bir değer. Hersek Külliyemiz tarih bize bıraktığı önemli bir miras. 2 kilometrelik Hersek Sahilimiz Körfez’in en değerli ve güzel sahil bandı konumunda. Hersek Lagününde yapılan Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ve Engelsiz Kuş Gözlem ve Eğitim Merkezi Projemiz ise bu alanda ülkemizde sayılı bir yer oluyor. Hersek Bölgemiz, el ele vererek çok daha önemli bir yer haline gelecek” dedi.

Yeni yönetim

Altınova Hersekliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetimi; Erkan Uysal, Müberra Gel, Sinem Yıldırım, Mustafa Güler, Ersin Altınbaş, Mustafa Soykan, Serdar Uysal, Mehmet Gülfidan, Musa Demirci, Kazım Gündoğdu, Semih Sesli, Ahmet Gülfidan, Ahmet Uysal, Cüneyt Dülger, Mehmet İnan ve Sedat Gencebay’dan oluştu.