'Yeni nefesler ile başladık'

Derneğin kuruluş amacı hakkında açıklama yapan Başkan Hiçyılmaz, "Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Fakat geçmişin keşkeleri, geleceğin endişesini taşıyarak gün geçirmek bizlere yakışmaz. Bizlerde bunları düşünerek tedbir kapsamında Osman Nuri Gürsesli Hoca'mızın da emeklerinin zayi olmaması için yeni isim olan 'Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği'ni besmele çekerek yeni nefeslerle başlatmış bulunuyoruz. Derneğimizin amaç belirlediği kişi, görüş mevki gözetmeden tüm vatandaşlarımıza sanatın ruhunu ve birliğin sevginin önemini hissetirmek ve anlatabilmektir. Yalova halkımıza bu konulardaki hassasiyetini bildiğimiz için sonuna kadar desteklerini esirgemeyeceğiz" dedi.

'Tüm kurslar devam edecek'

Tüm kursların olduğu gibi devam edeceğini söyleyen Hiçyılmaz, "Osman Nuri Gürsesli hocamızın kurmuş olduğu derneğin fesih edilmesinden sonra yine onun istediği bir anlayış ile tamamen yeni bir oluşuma girdik. Osman Hocamızın Karizma İş Merkezi'nde bulunan çalışma ofisini de dernek ofisi olarak kullanacağız. Şuan yönetimimiz hazır. Yönetimimizde sanatseverler de var sanatçılar da var. Osman Hoca'mınızın yanında olan tüm çalışma arkadaşları şuan bizlerin yanında.  Yalova El Sanatları Derneği'nde verilen bütün kurslar bu dernek içinde de devam edecek. Müzik, Ebru, Resim, Hat, Çini, Tezhip, Seramik, Bez Bebek, Ev dekorasyonu, Nakış, İğne Oyası, kültürel geziler gibi A'dan Z'ye her şey olacak" dedi.

'Kalbimizde yaşayacak'

Osman Hoca'nın anlayışından devam edeceklerini belirten Hiçyılmaz, "14 Şubat gününde Rahmetli Osman Nuri Gürsesli Hocamız karma sergisini açardı. Biz de onun mirasını sürdürmek istiyoruz. Pandemi de izin verirse bu yıl 14 Şubat'ta Osman Nuri Gürsesli adına bir sergi açmayı düşünüyoruz. Geleneksel hale gelmişti. Sergimizi çok daha fonksiyonlu hale getireceğiz.  Bizler Osman Hoca gibi asla olamayız. Gerçekten Yalova için büyük bir değerdi. Onun öğrencileriydik. Ondan öğrendiğimiz çok şey var. O yüzden onun istediği gibi bu derneği yöneteceğiz. Onun bazı istekleri vardı. Ağaç dikip küçük bir orman yapmak, derneği il dışına taşımak gibi hedefleri vardı. Bizim de hedefimiz Osman Hoca'nın hedefleri gibi. Tamamen onun ismiyle adeta aramızdaymış gibi hareket edeceğiz. Yola onunla devam edeceğiz. O çok emek verdi, bu dernek için çok koşturdu. Tabii derneğimizin kurucusu geçenlerde rahmetli olan Ahmet Erdoğan Hatipoğlu'nun da bizlere vermiş olduğu düsturla bu işi giriştik. Allah iki başkanımıza da rahmet eylesin. İki başkanımızda kalbimizde yaşayacak" şeklinde konuştu.