Subaşı’nda 2 gün süren Hıdrellez kutlamalarında gelenekler yaşatılırken, renkli görüntüler oluştu.

Yalova Melek’e ağlıyor: Dualarla uğurlandı Yalova Melek’e ağlıyor: Dualarla uğurlandı

2 gün sürdü

Altınova Subaşı Belediyesi ve Tarih Çalışma Grubu tarafından düzenlenen etkinliklerin ilk gününde vatandaşlar ateş üzerinden atlarken dileklerini nişan bakracına bıraktı. Etkinliklerin ikinci gününde geleneksel kıyafetlerini giyerek kutlamalara katılan kadınlar nişan bakracına atılan mani ve dilekleri okudu. Ardından çocuklar arasında halat çekme, çuval ve yumurta yarışı düzenlendi.

Gelenekler yaşatılıyor

Yılın bereketli geçip geçmeyeceğini anlamak için yapılan ‘Kalakay Tıgırtma’ adlı ritüel de ilgi çekti. Etkinliğe katılan protokol üyeleri ‘Kalakay’ adı verilen ekmeği yuvarladı. Ekmeğin düz bir şekilde düşmesi yılın bereketli geçeceğine olan inanışı güçlendirdi. Kutlamalar da son olarak erkek kılığına giren köy kadınlarından oluşan topluluk yöresel kıyafetleriyle dans etti.

Subaşı ve İlyasköy ’deki hıdrellez programlarına katılan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Hıdrellez Bayramı’nın Anadolu’da olduğu gibi başta Türk dünyasında olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde farklı şekillerde kutlandığını söyledi.