Yalova - Bursa Yolu üzerinde inşa edilen otelin açılışına katılan Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer yaptığı konuşmada, Yalova'nın ileri gelenlerinden Çavuşoğlu ailesi ile 2016 yılında imzaladıkları sözleşme çerçevesinde hem turizme, hem de Hilton GardenInn markasına yakışır bir otelin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, “Dünyaca tescilli Hilton markasıyla, Yalova’da hizmet vereceğiz”

Hilton GardenInn’ın Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çavuşoğlu ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında 1.5 yıl gibi kısa bir sürede oteli hizmete açtıklarını, Yalova’ya Hilton markasıyla otel kazandırdıklarından dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek; “Yalova’nın turizmine katkıda bulunmak ve gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için dünyaca tescilli Hilton markasıyla yapmış olduğumuz iş birliği sonucunda, otelimizi kısa bir sürede hizmete açtık. Bu süreç içerisinde emeği geçen kurum, kuruluş, kişiler ve aileme teşekkür ederim. Otelimizin Yalova’mıza hayırlı olmasını diler, Hilton ve Çavuşoğlu ailesi adına teşekkürlerimi sunarım”dedi.

Salman, “Dünyada bir cennet varsa orası da Yalova’dır”

Hilton GardenInn'in açılış törenine katılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptığı konuşmada; “Yalova sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel kenti ve eğer bu dünyada bir cennet varsa orası da Yalova’dır diye tanıtıyorum. Yalova’ya dışarıdan gelenler, Yalova’yı gezdikleri zaman da bana doğru söylediğimi ifade ediyorlar. Yalova bir anlamda çölün ortasında ki vaha konumunda, bizim görevimiz bu vahayı koruyup kollamak ve güzelleştirmektir.

Yalova’nın lokomotifleri arasında hizmet sektörü geliyor. Hizmet sektörünün de olmazsa olmazı turizmdir. Turizm denilince de akla önce yataklı tesis geliyor, yataklı tesisin olmalı ki bu anlamda dışarıdan gelecek misafirlerini de en iyi şekilde konuk etme şansın olsun. Yalova bu anlamda kısır bir kentti biz bu anlamda böyle kaliteli bir tesisin açılmasının önünü açarak 6 kata izin verdik. Yalova’da bugün bir ilke imza atıyoruz ki, bunun Yalova’da bir dünya markası olması bizim için de ayrı bir onur ve gurur meselesidir. Bu anlamda da ben kent adına Çavuşoğlu ailesine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Öztabak, “Hilton Yalova’ya yakışan bir markadır”

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Yalova’mıza çok yakışmış olan Hilton Otel’in açılışında sizlerle birlikte olmak gerçekten mutluluk verici. Yalova’mıza ve Çavuşoğlu ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Bizler AK Parti iktidar partisi olarak daima turizmin önünü açmak için her zaman Bakanlığımız, hükümetimiz gerekli teşviklerle yatırımcının önünü açmak için her türlü kolaylığı hükümetlerimiz döneminde yaptık. Yalova’mız da bu tür otellerin konaklama tesisi ihtiyaçlarını karşılayacak olması bizim için önem teşkil ediyor. Biz, AK Parti grubu olarak bütün teşkilatlar olarak desteklerimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Çünkü Yalova’mız gerçekten güzel şeylere layık, özellikle turizm yatırımları Yalova’nın geleceği için çok önemli. Biz AK Parti teşkilatı olarak destek göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Becan, “Bu tarz yatırımlar, Yalova için çok önemlidir”

Hilton açılışına katılan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ise yapılan bu tarz yatırımların önemli yatırımlar olduğunu, bu anlamda Çavuşoğlu grubu tebrik ettiğini, uluslar arası bir markayı Yalova’ya kazandırıp istihdam anlamında da katkı sağlamalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince otelin açılış kurdelesi kesildi ve dualar edildi.

Katılımcıların oteli gezmesinin ardından şarkıcı Reyhan Karaca da balo salonunda konser verdi. Çeşitli etkinlik ve eğlencelerle devam eden açılış gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Açılışa katılan davetliler doyasıya eğlendi.

Haber/Foto: Elif Tuzlacıoğlu