Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; 2018 yılı 2.İİMEK Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirilmiş olup, 2018 yılı gelecek dönem İstihdam ve Mesleki Eğitime yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü.

2018 yılı Haziran sonu faaliyet raporuna göre; 311 aktif program düzenlenmiş olup toplamda 842 kişi bu programlardan faydalandı. Özellikle İşbaşı Eğitim Programları ile Toplamda 575 kişilik ek istihdam oluşturuldu. Aktif istihdam programlarına harcanan ödenek miktarı 6.717.977.31 TL’dir.

İŞKUR tarafından 2018 Yılı Haziran ayı sonu itibariyle toplamda 2.342 kişi işe yerleştirildi.

2018 yılı Haziran ayı sonu itibariyle; Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okulların temizliği, İl Müftülüğü’ne bağlı Cami ve Merkez Kur’an Kursları’nın Temizliği, İl Özel İdaresi ile köylerin çevre temizliği, Orman İşletme Müdürlüğü ile Ağaçlandırma, Yalova Üniversitesi’nin çevre temizliği, İlçe ve Belde Belediyeleri’nin çevre temizliği, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlara temizlik, Atatürk Araştırma Enstitüsü ile Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması alanında düzenlenen 33 program ile TYÇP kapsamında toplamda artı 800 ilave istihdam sağlandı.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarınca 11.170 kişiye yönelik bireysel danışmanlık 3.036 kişiye grup görüşmesi kapsamında iş arama becerileri ve meslek seçiminin önemi konularında eğitim verilmiş olup toplamda 14.236 kişiye yönelik danışmanlık yapıldı.

2018 yılı Haziran ayı sonu itibariyle kendi kusuru dışında işten çıkarılan 1.324 kişiye yönelik işsizlik ödeneği bağlanmış olup işsizlik sigortasından faydalanan kişilere çalışma süresi ile doğru orantılı olarak 6 ay ile 10 ay arasında sürelerde yapılan ödemelerde toplam 8.239.448 TL kaynak aktarıldı.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları, kendi işini kurma amaçlı İŞKUR proje teklif çağrısına uyan engellilere hibe desteği olarak sağlandı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin, Mesleki Eğitim ve İstihdama ilişkin görüş ve tekliflerini sunmasının ardından toplantı sona erdi.