İnce konuşmasının başında, ‘’Türkiye'nin şu anda ki ekonomisi rahmetli Atilla İlhan görüp yaşasaydı, herhalde bir şiir mutlaka yazardı’’ sözleriyle başladı.  

İnce, ‘’Kötü yönetimin, hukuksuzluğun bu tek adamlığın sonucudur’’

İnce AK Parti iktidarına birçok konuda eleştiriler getirdi. Devlete, yargıya, Merkez Bankası'na Türk, tüm kurumlarına güven kalmadığı için bu durumdayız.’’ Diyen Genel Başkan Muharrem İnce, ‘’Türkiye olarak son noktadayız, artık uçurumun kenarındayız.

İnce, ‘’Utanılacak bir durumdayız’’

Türkiye'de 20 yıl da tarımı bitirdiler. Savaşta olan Ukrayna'dan, Rusya'dan gelecek gemileri dört gözle bekler olduk.

Hepimiz durumu takip ediyor, ‘gemiler boğaza girdi mi, geldi mi, limana yanaştı mı?’ Beklentisi içine sokulduk. Savaşta olan ülkelerden, buğday, ayçiçeği bekliyoruz. Buğdayın anavatanı olan Türkiye'de yaşayan insanlar, ne yazık ki bunu bekliyor.

Rusya'dan Ukrayna'dan buğday gelmesi sevinilecek bir durum değil, utanılacak bir durumdur.

Mazot 20 liranın üzerinde, elektrik pahalı, su pahalı, tohum pahalı, gübre pahalı, ilaç pahalı ve kendi kendine yeten yedi ülkeden biri olan Türkiye, şimdi buğday gemilerinin yollarını gözlüyor.

Trakya gibi toprakların olsun, ayçiçeğini dışarıdan bekle. Kötü yönetimin sonucudur. Yazık, günahtır.

Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz

İnce, ‘’İktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmemiz gerek’’

Medyanın yüzde 90’ı iktidarın kontrolünde, yüzde onu muhalefetin tekelinde. Bağımsız Türkiye Partisi'nin olağan genel kurulunu naklen yayınlayabiliyorlar.

A Haber veremez. Ülke TV veremez. Halk TV'de veremiyor. Onun için medyanın Türkiye'deki en büyük ambargo uygulandığı parti, Memleket Partisidir. Ne iktidar medyasında yer alabiliyoruz ne muhalefette ki medyada. Bütün bunlara rağmen biz sabırla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmemiz gerek.

20 yılın sonunda bu iktidar hala varsa, bu muhalefetin de değişmesi lazım. Eğer, dolar 15 liraya gelmişse, benzin 20 liraya kadar çıkmışsa, ‘geçmiş olsun’ derim.

İnce, ‘’Biz, 50 artı 1 alacağız, buna inanıyoruz’’

Benim vatandaşım yoksulluk yaşıyor, peynir alamıyor, ekmek için bayat ekmek kuyruğuna giriyorsa ve muhalefet hala birinci olamamışsa, 20 yıllık iktidarda ki parti 1. parti ise o zaman bu iktidarı da bu muhalefete de toptan değiştirmek lazım.

Bu iddia ile olur. Milletin karşısına çıkıp ideallerle olur. Biz, 50 artı 1 alacağız, buna inanıyoruz. Bu iddia ile çalışıyoruz.

İnce, ‘’Siyaset, ‘ben yöneteceğim, biz yöneteceğiz’ ile yapılır’’   

Ekonomiyi yeni kurulmuş bir parti liderine, Başbakanlığı başka bir parti liderine, Yetkisiz, etkisiz Cumhurbaşkanı bir başka parti liderine paylaştırılmak istendiğini görüyoruz.

Kim ne istiyorsa, onu alsın. Milletvekilliklerini alın, ekonomiye alın, Başbakanlığı alın. Bu iddia ile siyaset olmaz. Siyaset, ‘ben yöneteceğim, biz yöneteceğiz’ diye yapılır.

İnce, ‘’Türkiye'yi dolaşıyoruz’’

Biz karış karış Türkiye'yi dolaşıyoruz. Dün İstanbul'daydım. Yarın Balıkesir ve Manisa'da olacağım. Öbür gün Denizli’de ve daha sonra İzmir'de olacağım. Ondan önce günlerde; Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin’deydik.

Türkiye'de insanları dinlediğimizde görüyoruz ki derin bir yoksulluk var. Bizi dinliyorlar. Allah için dinliyorlar. ‘TRT payını kaldırın dedik’ yaptılar. ‘KDV indirin’ dedik, gıda da indirime gittiler.

‘Gübre desteği’ diyoruz yapıyorlardı geciktirdiler. Tohumu geç verirseniz bu tohum ekilmez. O zaman tohum desteği vermenin bir faydası da olmaz. Gübreyi de geç verirsen, gübrenin zamanı geçer. Çiftçi bu destekten faydalanamaz.  

İnce, ‘’Çiftçiye destek olmaya mecburuz’’

Yemin kilosu 6 liraydı 7 lira oldu. 1 kilo sütle, 1,5 kilo yem almak lazım. 1 kilo yetmez. Çiftçi bunu alamazsa, ineklerini keser, süt daha da pahalanır. Bugün yemin kilosu 7 lira ise sütün kg mı 10 lira olmak zorundadır. Bu olmuyorsa üretemez.

Nisan ayından itibaren süt ürünlerinde korkunç bir pahalılık olacak. Ben bunu görüyorum. Müneccim değilim, söylediğim şeyler çıkıyor.

Dolar 8 TL’deyken, ‘10 TL olur bu kafayla giderseniz’ dediğimde, bana gülüyorlardı. Hatta ‘Muharrem İnce'yi sorgulasın’ diyenler oldu. ‘Nereden biliyor diyorlar’ söylüyorum, bu kafayla giderseniz Nisan sonundan itibaren süt ürünlerinde acayip bir pahalılık gelir. Çiftçiye destek olmaya mecburuz.

İnce, ‘’10’da mantıksız 7'de’’

Bizim sloganımız belli, ‘Ne Cumhur ne Millet İttifakı, tek yol Memleket iktidarı’ diyoruz. Parlamenter sistem varken herkes yönetimde istikrar, temsilde adalet konuşurdu.

Fakat Parlamentoda, bakanlar milletvekilleri içinden oluyordu. Şimdi öyle değil. Bakanlar, dışarıdan atanıyor. Dışarıdan atanıyorsa baraja gerek yok. Parlamenter sistem varken, belli bir baraj olması mantıklıydı. Ama şimdi, bakanlar dışarıdan atandığına göre baraj olması mantıksız. 10’da mantıksız 7'de...

Memleket Partisi olarak hazine yardımı önerimizde, ‘’Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor. Bu kadar yoksulluk varken, siyasi partilerin üyeleri var. Üyelerden aidatlar toplasın, nasıl yapıyorsak bir defaya mahsus, hazine yardımı almasın siyasi partiler. Bu paralar da fakir fukaraya dağıtılsın.’’ Dedik, bir netice alamadık.

İnce, ‘’İsmet Paşa'dan bir özür dilemeliler’’

İsmet Paşa, 2. Dünya Savaşına Türkiye'yi sokmadı. Zaman zaman, İsmet Paşa için, ‘Bizi erkekliğimizden etti’ deyip İsmet Paşa'ya muhalefet ettiler. Bugün gelinen noktada, İsmet Paşa'dan bir özür dilemeliler. İsmet Paşa, o zaman doğru yapmıştı. Şimdi de yapılan doğrudur. Bir de Atatürk'e bir Fatiha okusunlar. Montrö’yü düşünebildiği için. İyi ki Montrö var. İyi ki Atatürk var. İyi ki İsmet Paşa var.

İnce, ‘’Biz, Milli bir muhalefetiz’’

Biz Türkiye'nin sorunlarını çözerken partizanca yaklaşmayacağız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye davam edeceğiz. Biz güzel çalışmaları destekleyeceğiz. İktidara geldiğimizde daha iyisini yapacağız.

Öncelikli sektörlerimiz; turizm, tarım tarıma dayalı sanayi, tekstil, savunma sanayi, bunların hepsi öncelikli sektörlerimiz. Biz doğru yaptıkları zaman, doğru ya teşekkür edeceğiz, destekleyeceğiz.

İnce, ‘’Türkiye, Azerbaycan'a yardım etmekle doğru yapmıştır’’  

Biz, ‘Ne işimiz var Libya'da’ demiyoruz. Libya'da olmalıyız. Maalesef, Türkiye muhalefetinin bir kısmı ‘Neden Azerbaycan'a yardım ettik’ diyor. Biz öyle demiyoruz. Türkiye, Azerbaycan'a yardım etmekle doğru yapmıştır. Memleket Partisi iktidarı olsaydı, daha fazla yardım yapardı. Biz, milli bir muhalefetiz. Çanakkale Köprüsünü, ‘niye yaptın’ diye sormuyoruz? ‘Neden senin köprün bu kadar pahalı’ diye soruyoruz?

‘Neden 15 Euro, neden Dolar üzerinden, Euro üzerinden garanti veriyorsun.

Hastaneye, havaalanına, köprüye, yola Dolar üzerinden, Euro üzerinden garanti veriyorsunuz sorguluyoruz.

O zaman çiftçiye de Dolar üzerinden garanti verin. Buğdaya Dolar üzerinden garanti verin.  Demirel'in ki 10 TL, Erdoğan'ın ki 200 TL. Bunu sorgulamıyorsan, aç kalırsınız.

İnce, ‘’Terörün her türlüsünü kınıyoruz’’

Bizim bir ittifaka girmek gibi niyetimiz yok. Biz ilkeli bir siyasetten yanayız. Biz masaya oturduğumuzda, masada Atatürk demekten imtina ediyorlarsa, biz o masadan kalkarız.

Bizim ilkelerimiz belli. Biz terörün her türlüsünü kınıyoruz. PKK terör örgütüdür. İŞİD terör örgütüdür. FETÖ terör örgütüdür. ‘Benim teröristim, senin teröristin’ olmaz.

Masaya oturacağımız kişilere sorarız, ‘Atatürk’le problemin var mı?’ Varsa o zaman oturmayız. Atatürk'le sorununuz varsa, istemiyorum gidin başka partiye üye olun.  

PKK'ya ‘Terör örgütü diyemiyorsan’ istemiyorum. Başka partiye gidebilirsin.

PKK ile görüşen partiler var. Tavrımız net. ‘Yeter ki oy gelsin, nasıl gelirse gelsin’ zihniyetinde bir parti değiliz. Gizli kapaklı görüşme bizim kitabımızda yok. Bir siyasi partiyle, milletin gözünün önünde görüşürüz. Millete duyurmak şartıyla. Bu ilkelerle siyaset yapacağız. Allah'ın izni, milletin isteğiyle bu ilkleri Türkiye siyasetine biz kazandıracağız.

İnce, ‘’5’de başlar 15'te bitiririz’’

Şu an için yapılan anketlerin çok fazla bir önemi yok bana göre. Seçim kampanyası başladığı zaman bir anket yapılır. Bir de kampanyanın bitiminde anket yapılmalı. Kampanya süreci gelsin, Muharrem İnce'yi Türkiye iyi bilir. Muharrem İnce, 5’den başlar, 15'te bitirir.

Geçmişe bir dönelim; 20 ile başladık 36 ile bitirdik.18'de başlayanlar, 8'de bitir. Onun için biz güveniyoruz kendimize ve partimize. En yeni parti Memleket Partisi’dir. Hepsi eski, kimi muhalefette eskidi, kim iktidarda eskidi. Biz yepyeni bir partiyiz, kendimize güveniyoruz yüzümüzün akıyla bu seçimden başarıyla çıkacağız.’’ Şeklinde açıklamalarda bulundu.