Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Yalova İl Temsilcisi İbrahim İnce; “Yapmış olduğumuz çalışmalarda Yalova’nın su altı zenginlikleri bakımından da çok zengin olduğunu gördük, bunu ülkemize Avrupa çapında tanıtma çalışmalarımıza başladık.

Yapmış olduğumuz araştırmalarda ülkemizde deniz sahili en uzun olma özelliğine sahip olan Yalova’da, su sporları adına çalışmaların olmadığını gördük.

“Komşu kent Eskişehir’i inceledik”

Denizi olmayan Eskişehir ilimizde ve ETİ fabrikasının yaptığı Sualtı Diyarı var. Yanlış görmediniz, 120’den fazla deniz canlısının bulunduğu Sualtı Diyarı. Ülkemizden binlerce kişi gezmeye görmeye gidiyor.
Bizim yaşadığımız Yalova’mız ise ülkemizde ‘deniz sahili en uzun il’ olarak geçiyor.

Birazdan ikinci bölümde paylaşacağım doğal sualtı güzellikleri de Yalova’da ki dalgıç arkadaşlarımızın bizim sahilde su altında bulunan Mercanlar ve deniz canlılarımız.

Bu Eskişehir’de ki Sualtı Diyarı ise yapay, Yalova ise doğal hali. Bunu Yalova Turizmine kazandırmak istiyoruz.

“Burası Yalova doğal "sualtı dünyamız"
Ayvalık ve İtalya’da bulunan Mercanların Yalova sahillerinde su altında olduğunu biliyor muydunuz? Bu güzellikleri Yalovalı dalgıç arkadaşlarımız kendi imkanları ile çektiler. Mercanlar ve sualtı güzelliklerimizi sergilediler, bu arada Mercanlar su temiz olmayan yerlerde yaşayamazlar. Bu da gösteriyor ki bölge olarak temiz deniz suyuna sahibiz.” İfadelerini kullandı.