Altınova İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, olay ile ilgili JASAT dedektifleri ve İSTH Unsurları ile birlikte yapılan kamera çalışması, teknik sistem inceleme ve analizleri, tanık beyanları ve kapsamlı yapılan araştırma sonucu olayı M.A (Erkek-1978) ve K.T (Erkek-1984) isimli şahısların 34 plakalı Nissan marka araç ile gerçekleştirdikleri tespit edilerek şahıslar ve araç 20 Kasım 2021 Cumartesi günü 11:00 sıralarında yakalandı.

Olayda kullanılan suç aletlerinin ele geçirilmesi amacıyla alınan arama kararı doğrultusunda her iki şahsın evlerinde, iş yerlerinde ve araçta yapılan arama sonucu ruhsatsız kurusıkı tabanca ve tabancaya ait mermi, ruhsatı bulunmayan 3 adet av tüfeği ele geçirildi.

Olay Yeri İnceleme birimi tarafından olayda kullanılan araçta yapılan incelemede araç içerisinde olayda kullanıldığı değerlendirilen tabancaya ait 1 adet boş kovan da ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan M.A ve K.T isimli şahıslar 21 Kasım2021 Pazar günü tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen iki şahıs Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı.