Yalova’da okul kantin işletmeciliğini 20 yıldır yapan Işılak, aynı zamanda haftanın 4 günü, Yalova Halk Eğitim Merkezinde açık alan kantin işletmeciği üzerine eğitimler veriyor.

  24. Dönem Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ticaret Odası Başkanı Tahsin Becan, AK Parti İl Başkanı Ziya Öztabak, CHP geçen dönem İl Başkanı Ertan Şener, Yalova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu ve bir çok atanmış ve seçilmişlerin tek tek gelip ziyaret ettikleri Selim Işılak, çalışkanlığı, bilgisi ve tecrübesiyle her kesimden büyük takdir topluyor. 

  Işılak’ı işyerinde en son geçtiğimiz hafta, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Okul Kantinlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Cebir ziyaret etti.

  Işılak bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti; ‘Kendisini daima saygıyla andığımız, değerli büyüğümüz ve her zaman Yalova Milli Eğitim camiasına yaptığı hizmetleri, derneğimizin kurulma aşamasında da bize olan desteğini hiçbir zaman unutmayacağım Yalova Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun’un cuma günü yaptığı ziyaret ile onurlandık.

  Yalova İsmetpaşa Mazlum Palabıyık İlköğretim Okulu’nun, 20 yıldır kantin ve yemekhanesini işletmekteyim. Bu ziyaretin amacı, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, eğitim camiamıza ve bize moral vermek adına gerçekleştirildi. Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği’ne, değerli müdürlerim hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Yapmak istediğimiz projelerde yanımızda olduklarını ifade ettiler ve bize başarı dilediler’ dedi.

  Yapılan bu ziyaretlerden dolayı bir hayli mutlu olan Işılak, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Her şeyden önce taktir edersiniz ki, sabahın beşinde altısında kalkıyoruz. Öğrenciler, okullarında öğretmen arkadaşlarımızdan sonra en çok rol model olarak bizi örnek alırlar. Taktir edersiniz ki öğretmen dersine belli bir saat girer çıkar. Ama kantinci sabahın 5’inde, beş buçuğunda, rızık mücadelesi verdiği okulunun kapısını açar. Akşamın dört buçuğundan, kimi okullarda altısına kadar çalışır. Kimi okullarda cumartesi, pazar etüt olmak kaydıyla, haftanın 5 günü, 6 günü açıktır. Çocuk en çok kantinciyi ve kantin işletmecisini görür. Biz bir anne, baba şefkatiyle olaya bakıyoruz.

  Geleceğimiz olan yavrularımıza daha iyi hizmet vermek adına Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği olarak da 2018-2019 eğitim öğretim yılında belge ve bilgilerimizi, eksiklerimizi de gidererek yolumuza devam ediyoruz.

  Önümüzdeki hafta, Yalova Halk Eğitim Merkezinde öğretmenlik yapmaya başlayacağım. Hijyen belgeleri ve evraklarında eksikliği olan arkadaşlarımıza gereken hassasiyeti göstererek eksiklikleri giderme yoluna gideceğiz. Daha bilinçli, daha sağlıklı bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.

  Milli Eğitim Müdürümüz ve kantinlerden sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcımızın bizi ziyaret etmeleri, kantin camiamızı, geleceğimizin yavrularını temsil eden baba olarak ziyaret etmeleri hepimizi mutlu etti.

  Kendilerine teşekkür ettik. Bundan sonraki çalışmalarda Yalova Milli Eğitim camiası bize destek vereceklerini ve bizim her zaman yanımızda olduklarını söylediler. Biz de kendimizi geliştirerek, eksiklerimizi gidererek daha aktif bir şekilde görevimizi kusursuz yapacağız” dedi.

Haber: Yasemen Yeter