Törene, Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci ve Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan katıldı.

  Sertifikalarını almak üzere törene katılan kursiyerlere yönelik İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede’nin yaptığı konuşmada özellikle bu devirde vasıflı çalışan olmanın önemli olduğu belirterek, ‘Düzenlenen bu eğitimlerin önemine vurgu yaparak, vasıf kazandırıcı eğitimlerimiz sayesinde iş arayan gençlerimizin niteliklerinin arttırılarak değişen iş piyasası şartlarına uyum sağlamaları ve rahatlıkla iş bulabilmelerin önü açılmaktadır’ dedi.

  Ayrıca girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak devlet hibelerine de başvurabileceklerini ve kendi işlerini kurabileceklerine değinen Dede; ‘Her işsize bir iş ve meslek danışmanı atandı. Bireysel danışmanlık süreci sonrası işe yerleştirme hizmetleri sunduk. Çalışma yaşamı ile ilgili tüm konularda İŞKUR’dan her zaman destek alabilirler. İhtiyaç duyduklarında her zaman İŞKUR’a rahatlıkla gelebilirler’ dedi.