İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede işyeri ziyaretleri ile ilgili; “Pandemi süreci boyunca Bakanlığımız sosyal yardımlar, sosyal hizmet tedbirleri ile birlikte istihdamın korunması adına çalışma hayatına yönelik çok büyük tedbirler aldı. İŞKUR Yalova İl Müdürlüğümüz Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret, İşsizlik Ödemelerini süratle uygulamaya sokarak, çalışanlarımızı ücretsiz izin dönemlerinde destekledi. Normalleşme sürecine girdiğimiz şu dönemde işletmelerimizin çoğu, tam zamanlı üretime başlarken, özellikle ilimizin en güçlü sektörü olan tersanelerde, gemi montaj ve imalat üretimine hız kesmeden devam etmektedir.”

Dede, “Gelinen noktada, normalleşme sürecinin ile birlikte üretim ve faaliyetlerine devam kararı alan firmaların Kısa Çalışma Ödeneğini sonlandırma başvuru sayısı da memnuniyet verici düzeyde. Şimdi ise mevcut Aktif İşgücü Programlarımızla kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yakın zamanda açıklanacak büyük istihdam paketindeki teşvikler için Bakanlığımızda çalışmalar devam ediyor. İşyeri ziyaretlerimizle, işgücü piyasasının izlenmesi, çalışan ve işverenin görüş önerileri bizim için değerli ve önemlidir. Bunu en iyi şekilde sahada gözlemleyebiliyoruz” diye ifade etti.

İl Müdürü Erhan Dede, “İşverenlerimizin, ücretsiz izin ile ilgili olarak talepleri olması halinde 17/07/2020 tarihinden itibaren nakdi ücret desteğinin üç ay daha uzatılacağını” ifade etti.