İŞKUR ve Gaye Süs Bitkileri ile işbaşı eğitim protokolü imzalandı. Düzenlenen protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Erhan Dede, “Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Engellilerin iş bulması iş ve mesleğe uyumunun sağlanması çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir” dedi.

   Dede; “Bu kapsamda 08.11.2018 tarihinde Çiftlikköy İlçesi'nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Piyango Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı olarak 2017 yılında açılan Umut Evi’nde kalan gençlerden 2 engelli gencimiz ile başlattığımız program 07.02.2019 tarihine kadar devam edecek. Program süresince işyerimizde çalışmaya başlayacak engellilerimize ait genel sağlık, iş kazası ve meslek hastalıkları sigortaları ve günlük 61,65 TL. ücretleri İŞKUR tarafından karşılanarak program sonrası ise işe başlayan katılımcıların tüm sigorta ve prim giderleri kurumca ödenecektir” dedi. Sosyal sorumluluk kapsamında başlatılan İşbaşı eğitim programlarımızla iş arama sürecinde dezavantajlı konumda bulunan engellilerin iş ortamına ve sosyal hayata uyum sağlayarak iş ve meslek sahibi olduklarını belirten Dede, “Her zaman engellilerimizin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

   Gerekli Protokol İmzalandıktan sonra Umut Evi’nde kalan gençler, işe girme heyecanını ve mutluluklarını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal ile paylaştılar. Faruk Uysal; “Bu projede büyük katkısı olan İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede’ye, gençlerimizin mutluluğuna mutluluk katan, sosyal proje kapsamında destek sunan Yalova Garden AŞ Yönetim Kurulu ve Gaye Süs Bitkileri A. Ş. yönetim kurulu Başkanı Abdullah Okul’a teşekkür ederim” dedi.