İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Yalova’nın önde gelen işyerlerinden ERSUR Tekstil San ve Tic. AŞ’ye ziyarette bulundular. İşyeri ziyareti kapsamında İŞKUR ve ERSUR A.Ş. işbirliği ile açılan kadınlara yönelik iplik eğirme operatörlüğü kursiyerleri ve işbaşı eğitim kapsamında görev alan katılımcılar ile görüşüldü. Erhan Dede, kadınların istihdam sürecine katılımlarının artırılması yönünde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Dede; “Kadınlara yönelik düzenlediğimiz istihdam garantili mesleki eğitim kurslarımızda cep harçlığı yanında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortalarının da ödendiğini ve kursu başarı işle bitirip mezun olan kursiyerlerin işyerlerinde istihdam ettiriliyor” dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 günlük eylem planı kapsamında, çalışmak isteyen anneleri desteklemek için "İş'te Anne Projesi’ni başlattıklarını ifade etti. 

   Bu kapsamda annelere, günde 70 lira cep harçlığı, 2-5 yaş arasındaki çocuklar için çocuk başına aylık 400 lira kreş desteği ve ücretsiz sağlık hizmeti sağlanacak. 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen proje, İŞKUR şemsiyesi altında işleyecek. Çalışmak isteyen kadınlar, mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirilecek. Sanayi veya imalat sektöründeki programlara katılan anneler, kreş çağındaki çocukları için bakım desteği de alabilecek. İŞKUR İl Müdürü Dede, projeyle annelerin işgücü piyasasına kazandırılacağını belirterek, "Kadınlarımız annelik sorumluluklarından feragat etmeden işlerini yapabilecekler" dedi.

   Gerçekleştirilen ziyarette Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ve Yönetim Kurulu Üyeleri; “Kadınların çocuklarını çalışırken birilerine bırakmak ve bakıcı temin etmek büyük sorun; ancak ERSUR bünyesinde açılan kreş ile bu sorunun ortadan kaldırıldığını memnuniyetle şahit olduk. ERSUR A.Ş. yetkililerini kentteki kadın istihdamına öncelik tanıdıkları ve işyeri çalışma koşullarını, kadınların çalışabilmesine elverişli hale getirdikleri için gönülden tebrik ediyoruz” dediler.  Yönetim Kurulu Üyeleri; İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede’ye kente yönelik güzel çalışmaları ve kadın istihdamına katkıları için teşekkür ederek başarılar dilediler.