Düzenlenecek eğitimden 10 spastik engelli vatandaş faydalanacak. Hibe Desteği kapsamında eğitici ve eğitmen giderleri, kursiyer cep harçlıkları, iş kazası meslek hastalıkları primi ve federasyona bağlı derneklerde kullanılmak üzere bilgisayar hibe desteği sağlanacak.

Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Spastik Engelliler yönelik mesleki eğitim kursu ile herhangi bir mesleği olmadığından, iş hayatında yer edinememiş engelli bireyler alacakları bu eğitim sayesinde birey olarak var olmanın, teknolojiyi kullanmanın, internet vasıtasıyla bilgiye daha kolay ulaşmanın, meslek edinerek işe yaramanın, kendisine ve başkalarına faydalı olmanın keyfine varacak. Spastik engelli 10 kişi belirlenerek, kurs açılacak.

Mesleği olmayan ya da yeni bir meslek öğrenmek isteyen, iş bulmakta zorlanan Spastik Engellilere Bilgisayar İşletmenliği Mesleki Eğitimi verilerek, günümüz bilgisayar teknolojilerine ve günün sosyo/ekonomik koşullarına uygun meslekleri edinebilmelerine katkıda bulunmalarına ve iş bulmalarına yardımcı olmaları sağlanacak.

Federasyon Başkanı Murat Arslanhan yapılan anlaşma ile ilgili; “İş dünyası ve işverenlerin en büyük ihtiyacı nitelikli iş gücüdür. Engelliler için de aynı durum söz konusudur. İşverenler; yasal zorunluluk ya da acıma duyguları ile istihdam etmenin ötesinde, üreten ve sorumluluk alabilecek, kendisini çalıştığı kurum ya da kuruluşun bir parçası olarak görebilecek, problemin değil çözümün bir parçası olabilecek engellilere iş vermek istemektedirler.

Teknolojik gelişmeler; günlük yaşantımızı hayallerimizi zorlayacak ölçülerde değiştirmekte, kolaylaştırmakta ve bu gelişmelerin engelli kimselerin yaşamlarına olumlu yönde çok fazla değer katmaktadır. Geçmişte daha çok kas gücü ağırlıklı çalışırken günümüzde ürettiğimiz bilgi kadar artı iş değeri oluşturulmaktadır. Bu anlamda teknoloji, özellikle yazılı bilginin kapılarını sonuna kadar açma imkanlarını sağlamaktadır.

Teknoloji; engeli bulunmayan kimseler için kolaylık, zaman kazanma gibi anlamlara gelirken, engelli kimseler için özgürlük ve hayata katılmak anlamına gelmektedir. Ayrıca teknoloji diğer insanların engelliye bakışındaki bilinci olumlu yönde değiştirmektedir. ‘’Masasının basında bilgisayar kullanan bir spastik engelliyi’’ görünce bakış açımız da değişmektedir…’’ Bir diğer gerçeklik ise spastik engellinin temel ve mesleki eğitimlerinde bilgisayar ve ona bağlı teknolojisinin önemidir. Ancak çağımız bilgi çağıdır ve bilgiye ulaşarak; onu değiştirip, geliştirerek tekrar üretime dönüştürmek gerçek değeri oluşturmaktadır. Bu aşama da hız ve teknoloji kullanımı en önemli unsurdur ve verilmekte olan bilgisayar işletmenliği kursu gerekli olan bu sağlam temeli oluşturmaktadır.

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu olarak Desteğini esirgemeyen İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Yalova İŞKUR Müdürlüğüne, Yalova Halk Eğitim Müdürlüğüne ve İl İstihdam ve Mesleki eğitim Kuruluna teşekkür ederim. Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok.” Açıklamasında bulundu.